Brouwerij Ouderkerks Goud

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Grote Poorterweide 12
Postcode
1184 TE
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Ouderkerks Goud

Achtergrond informatie

De geschiedenis

In dienst van Carlsberg reisde Paul over de wereld en bezocht vele micro-brouwerijen. De eigenaren en brouwmeesters van deze brouwerijen lieten Paul kennismaken met een wereld van bier met meer kleur, geur en smaak dan hij gewend was.

Dit inspireerde hem om zelf ‘modern ambachtelijke’ bierrecepten te ontwikkelen die nu in kleine batches worden gebrouwen.

In 2014 werd gestart met receptontwikkeling. Het was een ‘vader-zoon’project met als doel om een bier te brouwen wat perfect zou passen bij een gebakken biefstuk.

Dit project was officieel geslaagd toen het eerste 'bier voor bij de biefstuk’ in November 2015 werd gelanceerd bij Loetje a/d Amstel. 

   Paul Schram Brouwerij Oudekerks Goud

Het bier van Ouderkerks Goud

Ouderkerks Goud ontwikkelt bierrecepten, vol van smaak, kleur en geur met een gematigd alcoholpercentage. Het bier is modern ambachtelijk speciaalbier maar toegankelijk en niet te zwaar.

Een goede match met eten maar ook lekker op een ander moment. Ouderkerks Goud ontwikkelt haar recepten op een thuisbrouw-installatie en het bier wordt vervolgens in kleine hoeveelheden gebrouwen bij Brouwerij Troost in de Westergasfabriek. In de sectie ‘waar te koop’ vind je een foto van het brouwhuis waarin Ouderkerk’s Goud wordt gebrouwen.

Naast een Pale Ale, een Brown Ale en een Session-bier introduceerde Ouderkerk’s Goud in 2016 een Weizenbier

    Brouwhuis waar Ouderkerk’s Goud wordt gebrouwen

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.