Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Ouderkerks Goud

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Ouderkerks Goud

Brouwerij Ouderkerks Goud was een bierbrouwerij uit Amstelveen (Nederland). Deze brouwerij had 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Ouderkerksgoud
Ouderkerks Goud Session
Ouderkerks Goud Brown Ale

Gegevens brouwerij

 • Ouderkerks Goud Brown Ale - Ale - 6%

  Ouderkerks Goud Brown Ale heeft een aangename moutige smaak met een hint van karamel , noten en koffie.

 • Achtergrond informatie

  Ouderkerks Goud was een brouwerij uit Amstelveen tussen 2014 en 2019. In 2019 is besloten om (voorlopig) met de brouwerij te stoppen. 

  De geschiedenis

  In dienst van Carlsberg reisde Paul over de wereld en bezocht vele micro-brouwerijen. De eigenaren en brouwmeesters van deze brouwerijen lieten Paul kennismaken met een wereld van bier met meer kleur, geur en smaak dan hij gewend was.

  Dit inspireerde hem om zelf ‘modern ambachtelijke’ bierrecepten te ontwikkelen die nu in kleine batches worden gebrouwen.

  In 2014 werd gestart met receptontwikkeling. Het was een ‘vader-zoon’project met als doel om een bier te brouwen wat perfect zou passen bij een gebakken biefstuk.

  Dit project was officieel geslaagd toen het eerste 'bier voor bij de biefstuk’ in November 2015 werd gelanceerd bij Loetje a/d Amstel. 

      Paul Schram Brouwerij Oudekerks Goud

  Lees ook

  Het bier van Ouderkerks Goud

  Ouderkerks Goud ontwikkelt bierrecepten, vol van smaak, kleur en geur met een gematigd alcoholpercentage. Het bier is modern ambachtelijk speciaalbier maar toegankelijk en niet te zwaar.

  Een goede match met eten maar ook lekker op een ander moment. Ouderkerks Goud ontwikkelt haar recepten op een thuisbrouw-installatie en het bier wordt vervolgens in kleine hoeveelheden gebrouwen bij Brouwerij Troost in de Westergasfabriek. In de sectie ‘waar te koop’ vind je een foto van het brouwhuis waarin Ouderkerk’s Goud wordt gebrouwen.

  Naast een Pale Ale, een Brown Ale en een Session-bier introduceerde Ouderkerk’s Goud in 2016 een Weizenbier

       Brouwhuis waar Ouderkerk’s Goud wordt gebrouwen

  Brouwerij gesloten

  De oprichter van de brouwerij, Paul Schram gaat in juli 2017 weer aan het werk in een andere branch en de brouwerij wordt op dat moment gerund door zijn zoon. In januari 2019 wordt echter het laatste bier in de verkoop gezet en stopt de brouwerij er mee.