Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Overdwars collaboration bier | Gulpener & Texelse

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Overdwars collaboration bier

10 november 2017 om 13:50

Gulpener Bierbrouwerij en de Texelse Bierbrouwerij hebben Overdwars gelanceerd. Het is het vierde collaboration bier van Gulpener met een Nederlandse craft brouwerij.

Gulpener Overdwars flessen
Gulpener De Vrije Brouwer logo
Overdwars bier logo

Overdwars

334 Kilometer liggen de brouwerijen uit elkaar. Van Zuid-Limburg naar het meest Noordwestelijke deel van Nederland. Ruim vier uur rijden en meer dan 60 uur wandelen. Geografisch mijlen ver uit elkaar. Maar ook landschappelijk totaal verschillende werelden; De Gulpener brouwerij omgeven door heuvelland, zoet water en verse hopranken. 

Texels en Gulpener logo

De Texelse Bierbrouwerij omringt door hagelwitte stranden, zout water en tarwevelden. Maar op het gebied van brouwen hebben  ze elkaar gevonden. In Overdwars. Een amber bier met duidelijk hoparoma en gebrouwen met Texelse gerste- en tarwemout en Gulpener hop.

Lancering van het bier

Flesje Overdwars bier Gisteren werd het samenwerkingsbiertje gepresenteerd in Wijk bij Duurstede. Het geografische middelpunt tussen de brouwerijen. Het eerste vat Overdwars werd aangeslagen door Jeroen Brouwer, Loco-Burgemeester van Wijk bij Duurstede, Jan Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, Marten van der Loeff, directeur Texelse Bierbrouwerij. 

Jan Paul Rutten: “Met veel plezier kijken we terug op deze vierde collaboration. Het is super inspirerend om met een toffe brouwerij als de Texelse gezamenlijk dit mooie bier te brouwen. De passie die we er samen in hebben gestopt is terug te proeven in Overdwars.”

Lees ook

“Dit fruitige amberkleurige bier verbindt twee brouwerijen die voor Nederlandse begrippen ver uit elkaar liggen. Limburg en Texel vloeien in elkaar samen” aldus Marten van der Loeff. “Het was een mooi avontuur.

Het gerstemout van het eiland naar Gulpen . Onze medewerkers die in september hielpen met de hopoogst en de brouwmeesters die gebroederlijk brouwen. Echt een fantastische samenwerking.”

Bierbeschrijving

Overdwars is een amberkleurig bier met duidelijk hoparoma. Gebrouwen met gerste- en tarwemout van Texel en verse hop uit de Hoptuin van Gulpener. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7%.