Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm lanceert nieuw bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm lanceert nieuw bier

26 maart 2013 om 09:01

Brouwerij Palm Breweries komt met een nieuw bier op de markt. En niet zomaar een bier maar een bier met, door Palm zelf geplante, hop.

Palm lanceert nieuw bier
Oude PALM Breweries logo
Palm Belgian Craft Brewers logo

Palm Hop Select is gebrouwen met Steenhuffelse hop uit eigen tuin. 800 hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh-variëteit heeft de Brouwerij zelf geplant in haar eigen hoptuin. In september 2012 werd de oogst binnen gehaald en met die hop maakte de brouwers Palm Hop Select.

Drie fasen

Het hoppen gebeurde in drie fasen. In de eerste fase voegde de brouwers traditioneel de eerste keer hop toe in de kookketel. Daarmee wordt de bitterheid gevormd.

Daarna, in de tweede fase, gebruikte ze de Hallertau Mittelfrüh. Dat is een hop met een fijn, lichtgroen aroma. Deze hop wordt aan het einde van het kookproces toegevoegd. 

Fase drie komt in beeld aan het einde van de hoofd gisting, dan wordt de zelf geteelde hop nog een keer toegevoegd.

Lees ook

Karakter

“Om het hopkarakter optimaal te behouden en om het bier extra te laten parelen, hebben de brouwmeesters ervoor gekozen om het bier te laten hergisten op fles", zegt de woordvoerder van de brouwerij.

"De rijkelijke hopdosering en de hergisting zorgen voor een goede doordrinkbaarheid, een prima verteerbaarheid, een schitterende schuimkraag en een uitstekende bewaring.''

Gratis kratten

Dit nieuwe bier moet gevierd worden en daarom geeft Brouwerij Palm Breweries 1000 gratis kratten Palm Hop Select weg! Deze actie loopt vanaf 2 april via de website van het nieuwe bier.

 

Cookie instellingen