Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

PicoBrew: Bier brouwen net zo makkelijk als thee zetten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

PicoBrew: Bier brouwen net zo makkelijk als thee zetten

07 november 2013 om 15:08

PicoBrew is een apparaat om zelf thuis op een eenvoudige manier bier te brouwen. Volgens ontwerper Bill Mitchell is bier brouwen met PicoBrew straks net zo makkelijk als thee zetten.

picobrew

Wat is PicoBrew?

De Amerikaanse ingenieur Bill Mitchell heeft een apparaat ontwikkeld om thuis bier te brouwen: PicoBrew. Met dit apparaat kun je met één druk op de knop  eenvoudig je eigen bier brouwen. Met de PicoBrew wordt het volledige brouwproces helemaal geautomatiseerd.

Het apparaat ziet eruit als een vaatwasser en is even groot als een grote espressomachine. Past op je aanrecht dus. Het is ontworpen door ingenieur Bill Mitchell, die jarenlang werkte voor Microsoft.

Hoe werkt PicoBrew?

Met PicoBrew kan je op een snellere en leukere manier thuis je eigen bier brouwen

De basisstappen zijn simpel. Zorg dat je de benodigde ingrediënten in huis hebt. Op internet zijn recepten te downloaden. Stop deze ingrediënten in de "step filter" (een soort container) van PicoBrew. Selecteer daarna het recept met behulp van de draaiknop op het voorpaneel. De PicoBrew doet er vervolgens 3 á 4 uur over om 10 liter bier te brouwen. Op het laatst moet er nog gist toegevoegd worden, dit moet een week inwerken. 

Lees ook

Vervolgens is je zelf gebrouwen bier klaar! De ontwerper beweert dat het heerlijk is, want volgens hem hebben bieren die hij met het toestel maakte al meerdere prijzen gewonnen.

Hoe PicoBrew precies werkt kun je zien in dit filmpje:

Waarom PicoBrew?

Thuis bier brouwen kost veel tijd en is een onnauwkeurig proces. Daarnaast kost de voorbereiding en de schoonmaak achteraf ook nog veel tijd. Alle onderdelen van de PicoBrew kunnen achteraf eenvoudigweg in de vaatwasmachine, dus dat is een wereld van verschil.

Ook is het vaak lastig om bepaalde biersoorten steeds opnieuw te produceren, zonder afwijkingen.

De PicoBrew brengt hier verandering in. Volgens Bill Mitchell kan het apparaat bijna alle soorten bier brouwen, altijd op precies dezelfde manier. Op deze manier krijg je geen verschillen meer met het vorige brouwsel. 

Wil jij dit apparaat ook in je keuken hebben? Dan zul je helaas nog even moeten wachten, want PicoBrew is op het moment nog niet te koop. De ontwerpers zijn namelijk nog op zoek naar investeerders voor het project. En daarbij is de PicoBrew ook bepaald niet goedkoop. Aan het apparaat hangt momenteel nog een prijskaartje van 150.000 dollar (zo'n 110.000 euro).

Cookie instellingen