Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prik een boompje mee met Lowlander Beer | Tree to Table

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prik een boompje mee met Lowlander Beer

29 januari 2019 om 11:58

Lowlander Beer recyclet kerstbomen in ‘Tree to Table’ pop-up diners. Deze diners zullen tussen 21 februari en 3 maart plaatsvinden en je kunt nog een boompje mee prikken.

Lowlander Pop up Dinner
Lowlander beer logo
Lowlander Winter IPA

Tegen verspilling

Botanische brouwer Lowlander Beer ging deze winter tegen de stroom in om verspilling tegen te gaan; ze wilden naalden van afgedankte kerstbomen inzamelen om eind 2019 een spararoma aan hun Winter IPA mee te geven.

Duizend aanmeldingen, een kerstbomenstop, een tour van 2587 kilometer en hordes vrijwillige naaldenplukkers verder, zijn de bomen bijna klaar voor gebruik. En niet alleen in het bier. Om niets te verspillen, organiseert Lowlander Beer van 21 februari t/m 3 maart acht unieke vijfgangendiners waarbij naald, tak en stam een plek op het menu krijgen.

Lowlander's Botanical Brewkitchen

Lowlander’s Botanical Brewkitchen is een terugkerend botanisch pop-up restaurant op unieke locaties dat planten, kruiden en specerijen de hoofdrol geeft in bier & food pairing. Dit keer dekken de brouwers van Lowlander Beer de lange tafels voor een speciale Tree to Table editie bij Booij Kaasmakers in Streefkerk.

Tree to Table

Lowlander Tafel Toen Frederik Kampman, Chief Botanical Officer en oprichter van Lowlander Beer, ontdekte dat ieder jaar miljoenen kerstbomen als afval eindigen na de feestdagen, besloot hij het winterbier van 2019 met gebruikte kerstbomen te brouwen.

Hij stond niet alleen in zijn missie tegen verspilling; duizend bomen zouden aangemeld worden. Maar waar voor het brouwen enkel de naalden nodig zijn, zijn de botanische brouwers van Lowlander niet van plan iets te verspillen. In de Tree to Table diners staat de complete boom op het menu.

Lees ook

Kampman: ‘De kaasmakerij van Booij in Streefkerk is de perfecte locatie voor deze editie. Dit zijn bevlogen makers die ons willen helpen met het hergebruik van de bomen en hetzelfde denken over smaak, pairing en botanicals als wij.’

Bomen plukken

Met de hulp van plukkers, biologen, chefs, houtbewerkers en kaasmakers worden de bomen compleet hergebruikt. De crowdfundingcampagne die die hulp moest financieren werd - net als de kerstbomendonaties - wegens overweldigend enthousiasme vroegtijdig gesloten.

Kampman: ‘We kregen zoveel reacties van mensen die vrijwillig wilden komen helpen; crowdfunden was simpelweg niet nodig.’ Zo ontstond onder andere het initiatief voor een plukfeest, waar Lowlander en vrijwillige plukkers op 31 januari samenkomen om de bomen kaal te krijgen.

Prik een boompje mee! Tickets zijn nu te koop via www.lowlanderbotanicalbrewkitchen.nl.

Lowlander Tree to Table