Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Prins pils geeft pils weg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Prins pils geeft pils weg

22 februari 2013 om 15:10

Een man uit Panningen gaf een rondje in de kroeg en stuurde de rekening naar Prins Willem Alexander. En Prins Pils betaalde de rekening gewoon!

Prins Pils

Foppe ten Broek uit Panningen gaf, toen het nieuws over het aftreden van koningin Beatrix bekend werd, een rondje bier. Het was een flink rondje, want de rekening bedroeg €97,20.

Rekening naar het koninklijk huis

Ten Broek vertelde en passant een anekdote over de inauguratie van koningin Beatrix in 1980. Ton Rutten van Ten Broeks stamkroeg Dotje trakteerde toen het hele café en kreeg de kosten keurig vergoed nadat hij de rekening op een bierviltje (!) naar het koninklijk huis had gestuurd. Foppe ten Broek dacht "dat kan ik ook" en stuurde de rekening met een nette brief naar Prins Willem Alexander.

Lees ook

Deze week kreeg Foppe een brief van 'de particulier secretaris van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje'. Met de mededeling dat de prins "als eenmalige uitzondering bereid is het door U gespendeerde bedrag over te maken.” En dat "het bierviltje van de Heer Rutten zich nog steeds in het Koninklijk Huisarchief bevindt.

Eenmalig

Een woordvoerster van het Koninklijk Huis geeft aan dat het een eenmalige actie is. Ze willen straks niet bij Prinses Amalia bedolven worden met rekeningen van rondjes in de kroeg...

Bron: Limburger.nl

Cookie instellingen