Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Proef Nieuw Land in lokaal én circulair bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proef Nieuw Land in lokaal én circulair bier

25 mei 2021 om 14:23

Een speciaalbier waarin Nationaal Park Nieuw Land te proeven is, dat was de missie van Brouwerij Stijl. Het resultaat is een smaakvol Weizen bier met lokale ingrediënten.

Nieuw Land Weizen in een natuurgebied
Brouwerij Stijl
Nieuw Land Weizen flesjes met etiket goed zichtbaar

Nieuw Land Weizen

Proef Nieuw Land In samenwerking met medewerkers van Nationaal Park Nieuw Land zocht Brouwerij Stijl naar de juiste smaken om een bier te brouwen waarin het park is terug te proeven. Het resultaat heet Nieuw Land Weizen, een zomers tarwebier met vlierbloesem en watermunt dat met Flevomout en restbrood is gebrouwen.

Het bier is onderdeel van een reeks lokale en circulaire bieren, zoals de Ally Pale Ale met Almere City FC, Flevo Pils en Zuiderzee Saison met het Zuiderzeemuseum. Gebrouwen met biologisch geteelde Flevolandse granen én restbrood van lokale bakkerijen. Door te spelen met receptuur en lokale toevoegingen worden heel diverse bieren gecreëerd. Almeerse Weelde plukte de vlierbloesem voor de Nieuw Land Weizen en Boerderij Zonneheerdt teelde de paarse wortel en gele bier voor de Zuiderzee Saison. 

Lees ook

Lokaal én circulair bier

De combinatie van lokale ingrediënten én circulariteit is uniek. Het betekent duurzaamheid via korte keten, zodat de ingrediënten niet uit verre streken hoeven te komen. En tegelijkertijd het tegengaan van voedselverspilling, door het restbrood opnieuw te gebruiken. Circulair wordt het bier doordat de restgranen na het brouwen weer door de bakker worden gebruikt om brood mee te bakken. Door de lokale samenwerkingen wordt ook de lokale economie gestimuleerd.

De bieren zijn lokaal en landelijk verkrijgbaar, zie hiervoor de website van Brouwerij Stijl. Ook verkrijgbaar in de webshop www.brouwerijstijl.nl 

Cookie instellingen