Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Stijl

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl is een bierbrouwerij uit Almere (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Stijl
Brouwerij Stijl
Nieuw Land Weizen flesjes met etiket goed zichtbaar

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Stijl!
 • Stijl Geboortebier - Pale Ale - 5,5%

  Dit speciaalbier bevat beschuitsmaak door de gebruikte mouten. De muisjessmaak is aan het bier gegeven door er anijszaad en steranijs aan toe te voegen. 

 • Stijl Nieuw Land Weizen - Weizen - 5,5%

  Nieuw Land Weizen is een speciaalbier van Brouwerij Stijl dat jou het jongste nationaal park van Nederland (Nationaal Park Nieuw Land) laat proeven. Het is een zomers tarwebier dat is gebrouwen met vlierbloesem, watermunt, Flevomout én restbrood.

 • Stijl Ally Pale Ale - Pale Ale - 5,5%

  Ally Pale Ale is een fris, fruitig en hoppig bier met gelaagde moutigheid. Het is gebrouwen met restbrood van lokale supermarkten, wat bijdraagt aan een unieke smaakprofiel.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Stijl brouwt alle bieren met 'stijl'.

  Alles kan de brouwers inspireren tot een nieuw bier. En met de achtergronden die de brouwers hebben, kok, piloot en antropoloog, is er aan inspiratie geen gebrek.

  De mensen achter Brouwerij Stijl

  Robin, Raymond en Anneke willen u kennis laten maken met bieren vol van smaak, geur, kleur en textuur. Hun diverse achtergronden zorgen voor een creatieve combinatie. Robin is kok en accountmanager, Raymond piloot en bierkeurmeester en Anneke antropoloog en thuisblijvend moeder.

  Raymond is al jaren hobbybrouwer en bierkeurmeester. Zijn passie voor bier wordt gedeeld door zijn vrouw Anneke en buurman Robin. In juni 2015 is begonnen met het rond krijgen van de vergunningen en verbouwen van de commerciële brouwerij in Almere. Per 1 januari 2016 is de Accijnsgoederenplaats rond. Momenteel wordt gebrouwen op een Braumeister installatie. Een kleinschalige brouwerij, maar met grote ambities. Gestaag uitgroeien tot een brouwerij met meer capaciteit, maar kwaliteit boven kwantiteit. 

  Bieren Brouwerij Stijl 

  Bieren Brouwerij Stijl De eerste bieren op de markt betreffen een Saison, Wheat Ale, Dubbel, India Pale Ale en Russian Imperial Stout. Er is gekozen een brede lijn bieren uit te brengen. Dit laat zien hoe divers het product is en geeft de klant keus.

  Lees ook

  De biertypen worden als basis gebruikt voor het recept, daarnaast wordt er iets aan toegevoegd. Bijzondere kruiden of het benadrukken van een specifieke smaak. De Saison bevat onder andere paradijszaad en de Dubbel is minder zoet en meer geroosterd dan de meeste Dubbels op de markt. De Wheat Ale en IPA vallen op door bijzondere hopsoorten en de RIS bevat vanille en zeezout.

  Brouwerij Stijl deelt haar passie door openheid over het brouwproces en de ingrediënten. De etiketten bevatten veel specifieke informatie over de gebruikte mouten, hoppen, kruiden, suikers en andere eventuele toevoegingen. Via Social Media kunt u de brouwerij volgen. Hier vindt u bijvoorbeeld welke bieren geproduceerd worden en wanneer u een bierproeverij kunt bijwonen.

  Eigen brouwinstallatie

  Brouwerij Stijl beschikt over een zelfstandige bierbrouwerij in Almere. Hier worden onze recepten getest en zeer kleinschalige brouwsels gemaakt. Daarnaast brouwen wij ook op grotere brouwinstallaties bij collega-brouwers.  Dit geeft ons de mogelijkheid te experimenteren, maar ook voldoende te produceren voor de grotere klantvraag. Voor grotere batches brouwen zij bij Berging Brouwerij.

  Lancering

  Op zaterdag 13 februari 2016 van 15.00 tot 17.00 presenteert Brouwerij Stijl zichzelf en de eerste bieren bij Bier en Plezier in de Food Passage te Almere. Vanaf dan zijn de bieren verkrijgbaar op deze locatie en via de eigen webshop op www.BrouwerijStijl.nl. Tijdens de presentatie kunt u gratis bieren proeven (op=op) en kennismaken met de brouwers.

  Bieren in fles Brouwerij Stijl

  Eerste stijl bier op blik

  In januari 2023 werd voor het eerst een bier van Brouwerij Stijl op blik uitgebracht. Het bier Chainbreaker had voor de brouwerij uit Almere eer het eerste bier op blik te zijn. 


  Brouwerij Stijl in het nieuws

  Cookie instellingen