Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Proeflokaal 1870 bij Alfa Brouwerij feestelijk heropend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proeflokaal 1870 bij Alfa Brouwerij feestelijk heropend

10 augustus 2020 om 12:29

Het vernieuwde proeflokaal van de Alfa Brouwerij werd afgelopen vrijdag feestelijk heropend. In het proeflokaal waan je je in het oprichtingsjaar van de brouwerij, namelijk 1870.

Jubileumpul en glas Alfa Edel Pils voor de wagen met fusten bij de Alfa Brouwerij in Schinnen
Familie Meens, de burgemeester en Deken proosten op het nieuwe Alfa Proeflokaal
Paardenspan met wagen vol fusten met Alfa bier bij de Alfa Brouwerij in Schinnen

Alfa bier van 1870 tot nu

Familiebrouwerij Meens bestaat dit jaar 150 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. In eerste instantie zou er eind mei, begin juni een festival plaatsvinden om dit te vieren, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover dat het vernieuwde proeflokaal 1870 op een verantwoorde wijze feestelijk kon worden geopend. Het vaandel van de Thullse schutterij anno 1887 prijkte voorop in de parade. Samen met een delegatie schutters zorgde dit voor een feestelijke opening.

Symbolisch werd ook het eerste houten biervat aangeboden aan de familie Meens. Traditiegetrouw gebracht op een paardenspan met wagen. Na het welkomstwoord en de gebedsdienst van deken Honings, werd de officiële opening ‘Anstich’ ingeluid; de koperen tapkraan werd immers ceremonieel in het houten biervat geslagen.

Paardenspan met wagen met fusten Alfa bier

Harry Meens (4e generatie), Michelle, Martijn en Charlotte Meens (5e generatie) kijken met een tevreden blik terug op de opening. ”Wij als familiebrouwers willen zorgen voor cohesie in de maatschappij. Bier zorgt voor verbinding en verbroedering. Samen zijn onder het genot van een perfect glas bier, het allerbelangrijkste in het leven.’’

Lees ook

Op naar de volgende 150 jaar

Met wijwater gezegend kruis boven de schuifdeur in het Alfa Proeflokaal 1870 In de toekomst starten de rondleidingen door de brouwerij vanuit het ‘Meens Bier’ proeflokaal. Er zal niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren, maar ook aan tradities, bourgondische sfeer en typische Limburgse hartelijkheid.

We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering de standaard. Met de meest innovatieve technieken heeft de brouwerij haar proeflokaal klaar voor de toekomst!

‘’Met allerlei mooie plannen in het vooruitzicht, heffen we dan ook het glas op de toekomst.’’

Breng een bezoek

Jubileumpul 150 jaar ALFA voor het vernieuwde proeflokaal in Schinnen Nieuwsgierig naar het vernieuwde proeflokaal van de Alfa Brouwerij? Boek jouw brouwerijbezoek nu online met 10% korting. Gebruik de code PROEFLOKAAL1870 en ontdek de geheimen van de bron (Actie loopt tot en met 31 december 2020).

Bezoekersadres:

Alfa Brouwerij
Thull 15
6365AC Schinnen