Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alfa Brouwerij viert jubileum: 150 jaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alfa Brouwerij viert jubileum: 150 jaar

21 januari 2020 om 10:55

Bierbrouwerij Alfa bestaat in 2020 150 jaar. Al vijf generaties lang brouwt Alfa zijn bieren als een echt familiebedrijf. Dit jubileumjaar zullen er verschillende activiteiten en evenementen worden georganiseerd. 

150 jaar Alfa
Alfa Limburgse familibrouwerij logo
Alfa  Brouwerij

150 jaar Alfa

150 jaar geleden begon de Familiebrouwerij Alfa als een brouwerij die zich verdiepte in het brouwen van bovengistende bieren. Rond de eeuwwisseling (1900) investeerde Jan Henry Joseph Meens (oprichter van Alfa) in een koelmachine en schakelde de brouwerij over naar ondergistend bier. De brouwerij heeft altijd garant gestaan voor bieren die op authentieke wijze worden gebrouwen met natuurzuiver bronwater en de beste ingrediënten. Een goed voorbeeld daarvan is het internationaal award winnend Edel Pils, dat in 2019 zes prijzen wist te bemachtigen in de categorie pils.

Prijzen voor Alfa bier

Lees ook

Jubileum

Deze mooie mijlpaal voor de Limburgse brouwerij zal zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. De verwachting is om in april een nieuw proeflokaal bij de brouwerij te openen en in het voorjaar is het ook de bedoeling om het nieuwe horecaconcept Beerkompanie Thull officieel te lanceren. Om de verjaardag groots te vieren zal de Limburgse brouwer een driedaags festival organiseren dat eind mei / begin juni zal plaatsvinden.

Prijs Alfa bier voor horecaondernemers

De brouwerij uit Schinnen heeft in tegenstelling tot de andere grote brouwers hun bierprijs voor horecaondernemers niet verhoogd in 2020. De andere grote brouwers verhoogden de bierprijzen voor horecaondernemers weer, wat op een jaarlijkse basis veel kost voor deze ondernemers.

Alfa is trots op zijn afnemers die kiezen voor een brouwerij die staat voor duurzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit. Alfa is trouw aan hun horecaondernemers en daarom zeggen ze: "Wie jarig is, trakteert!". Zo kunnen de ondernemers met meer voordeel en trots hun bieren schenken. Alfa bier heeft in de afgelopen jaren alleen in 2013 en 2019 een prijsverhoging doorgevoerd.  

Cookie instellingen