Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Proosten op Koningsdag met Woeste Willem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proosten op Koningsdag met Woeste Willem

18 april 2014 om 13:33

In Amstelveen en De Rijp zijn er steeds meer initiatieven ontstaan voor aanstaande Koningsdag.

Dit jaar wordt in De Rijp het bier ''Woeste Willem'' geschonken, een speciaal biertje gebrouwen door twee hobbybrouwers. 

Woeste Willem

Koningsbier Woeste Willem

Afgelopen jaar zou Koninginnedag gevierd worden in De Rijp. Dit was voor hobbybrouwers Rick en Pieter-Jan reden genoeg om het door hun gebrouwen hoppen blonde bier naar de toen nog kroonprins, Willem-Alexander te vernoemen.

Helaas zorgde de troonswisseling voor een jaar uitstel. De voorraad van Woeste Willem van 2013 raakte op, en afgelopen januari begonnen beide mannen met het brouwen van de voorraad voor 2014.

Lees ook

Kruik voor de Koning

Ook dit jaar zal er weer 1000 liter commercieel Koningsbier worden gebrouwen in De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Op zaterdag 26 april zal het bier van de tap vloeien in een café in De Rijp. 50 liter van het bier zal echter bij Rick thuis in de keuken worden gebrouwen. Van deze zeer exclusieve Woeste Willem komt ook de kruik die voor koning Willem-Alexander bestemd is. Zij hopen dat de Koning hem op Koningsdag wil aannemen als hij de hobbybrouwers op zijn route tegenkomt. 

Hou je Woeste Willem bier en andere biertjes lekker koud op Koningsdag met deze oranje koeltas!

Verslaggever Anne Klijnstra volgde de afgelopen maanden het brouwen, het bottelen en natuurlijk het proeven van de ambachtelijk gebrouwen Woeste Willem:

Cookie instellingen