De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Molenwerf 22 e
Postcode
1911 DB
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2012
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in het nieuws

Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Entree Huisbier van het Jaar 2017 bekend

Achtergrond informatie

Kees en Roswitha Schouten brouwen vanaf 2001 met veel enthousiasme en passie hobbymatig eigen bier. Toen steeds meer verzoeken van vrienden kwamen om nog een keer dit bier of nog een keer dat bier te brouwen, begon het idee te ontstaan om een eigen brouwerij te beginnen. Daarnaast is het altijd een droom geweest om een eigen bedrijf te starten.

Begin 2012 is de knoop doorgehakt. Het blijft nu niet alleen bij een idee. We gaan het ook doen!

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is officieel opgericht op 14 mei 2012. Op deze dag is de akte van de B.V. bij de notaris getekend en De Noord-Hollandse Bierbrouwerij een feit! Ze verbaasden zich dat de naam nog niet in gebruik was. Ze legden derhalve de naam snel vast.

In juli 2012 is er een bedrijfspand gevonden: Molenwerf 22 E te Uitgeest. Ook de tweedehands vulmachine en capsuleermachine gekocht en nu opgehaald.

Vanwege de lange levertijden van de brouwketel en gistingstanks hebben we een nieuw bier, Uitgeester Duiveltje, gebrouwen bij de brouwerij waar Kees stage loopt: 't Hofbrouwerijke in België.

Vanaf begin november is het Uitgeester Duiveltje rechtstreeks te verkrijgen via de brouwerij en/of via de slijter in Uitgeest. De verkoop gaat zo goed dat we al bijna uitverkocht zijn. Een tweede partij Uitgeester Duiveltje wordt nog een keer in België gebrouwen. Eind november zijn de brouwketel en de filterkuip geleverd.

Ondanks dat januari 2013 reeds het eerste bier in eigen ketels werd gebrouwen, is de officiële opening uitgesteld tot a.s. donderdag, 30 mei.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.