Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij | Brouwketels te huur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Uitgeest (Nederland) die is opgericht in 2012.

Buiten voor de Noord Hollandse Bierbrouwerij
Noord Hollandse bierbrouwerij
Ketels binnen in de Noord Hollandse Bierbrouwerij.jpg

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij.

Voeg nu een bier toe van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij!

  Achtergrond informatie

  De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is een brouwerij waar louter in opdracht wordt gebrouwen. Dat betekent dat de brouwketels kunnen worden gehuurd door huurbrouwerijen, cafés, restaurants of hotels om hun eigen bieren te brouwen.

  Achtergrond

  Kees en Roswitha Schouten brouwen vanaf 2001 met veel enthousiasme en passie hobbymatig eigen bier. Toen steeds meer verzoeken van vrienden kwamen om nog een keer dit bier of nog een keer dat bier te brouwen, begon het idee te ontstaan om een eigen brouwerij te beginnen. Daarnaast is het altijd een droom geweest om een eigen bedrijf te starten.

  Begin 2012 is de knoop doorgehakt. Het blijft nu niet alleen bij een idee. We gaan het ook doen!

  De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is officieel opgericht op 14 mei 2012. Op deze dag is de akte van de B.V. bij de notaris getekend en De Noord-Hollandse Bierbrouwerij een feit! Ze verbaasden zich dat de naam nog niet in gebruik was. Ze legden derhalve de naam snel vast.

  In juli 2012 is er een bedrijfspand gevonden: Molenwerf 22 E te Uitgeest. Ook de tweedehands vulmachine en capsuleermachine gekocht en nu opgehaald.

  Lees ook

  Vanwege de lange levertijden van de brouwketel en gistingstanks hebben we een nieuw bier, Uitgeester Duiveltje, gebrouwen bij de brouwerij waar Kees stage loopt: 't Hofbrouwerijke in België.

  Vanaf begin november is het Uitgeester Duiveltje rechtstreeks te verkrijgen via de brouwerij en/of via de slijter in Uitgeest. De verkoop gaat zo goed dat we al bijna uitverkocht zijn. Een tweede partij Uitgeester Duiveltje wordt nog een keer in België gebrouwen. Eind november zijn de brouwketel en de filterkuip geleverd.

  Ondanks dat januari 2013 reeds het eerste bier in eigen ketels werd gebrouwen, werd de officiële opening uitgesteld tot donderdag 30 mei 2013.

  Verhuizing

  Gevel van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest

  In 2018 is brouwerij verhuisd. Het nieuwe bezoek- en afleveradres is Lagendijk 7A in Uitgeest. Ook is met de jaren de functie van de brouwerij veranderd. De Noord-Hollandse Bierbrouwerij maakt geen eigen bieren meer, maar stelt haar ketels ter beschikking van ondernemers die hun eigen bieren op de markt willen brengen. 

  Het postadres wijkt af van het bezoek- en afleveradres, dat is: 

  De Grote Weid 23
  1911RW Uitgeest

  De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in het nieuws

  • Staal bier van Bier door Mannen

   Bier door Mannen: 'Compleet uit de hand gelopen'

   Brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest heeft gisteren weer ruim 2000 liter bier gebotteld. Het is de derde keer dat er een nieuwe batch 'Staal' in de schappen verschijnt en de mannen hebben genoeg plannen voor 2020.

  • Huisbier van het jaar 2019

   Entree Huisbier van het jaar bekendgemaakt

   Er zijn twee bieren verkozen tot 'Beste Huisbieren van het Jaar' door Entree Magazine. In de categorie 'licht' won Eastern Farm Eagle en Bitterzoet werd in de categorie 'zwaar' verkozen tot huisbier van het jaar.

  • Huisbier van het Jaar 2018

   Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

   Thuysfluiter (licht) van café Thuys en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House (beiden gevestigd in Amsterdam) zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar 2018.

  Cookie instellingen