Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Record aantal deelnemers bij StiBON bieropleidingen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Record aantal deelnemers bij StiBON bieropleidingen

09 september 2014 om 11:47

Maandag 8 september begint ook bij bieropleider StiBON het nieuwe 'lesseizoen'.

Een record aantal deelnemers zal zich verdiepen in de achtergrond van de meest populaire drank van Nederland. 

stibon logo

Tijdens de opleiding Algemene Bierkennis leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving.

De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. StiBON voorziet in een algemene lesprogramma, onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Lees ook

Bierambassadeurs verdiepen zich in hopteelt

Ruim dertig enthousiaste bierambassadeurs brachten afgelopen zaterdag een bezoek aan de Gulpener hoptuinen in het Limburgse Reijmerstok. Vol vuur legde brouwmeester Jan Willem den Hartog de fijne kneepjes van de hopteelt in Nederland uit.

De hoptuinen in Reijmerstok zijn de grootste commercièle hopaanplant in Nederland. Exclusief voor Gulpener worden hier Merkur en biologische Hallertauer Tradition geteelt. In de toekomst zal StiBON vaker excursies organiseren voor mensen die opleiding op niveau 1 afgerond hebben.

Nieuwe diplom biersommeliers in aantocht

Halverwege deze maand zullen 17 bierambassadeurs  het volledige opleidingsprogramma afronden met een korte kopstudie International Diplom Biersommelier in Oostenrijk. Deze opleiding organiseert StiBON in samenwerking met het vermaarde opleidingsinstituut Doemens in München en het Bierkulturhaus in Obertrum.

Als iedereen slaagt zal het aantal officieel erkende biersommeliers in Nederland in een klap vrijwel verdubbelen. Deelname aan de kopstudie is alleen mogelijk na een succesvol afgeronde StiBON opleiding op niveau 2.

Cookie instellingen