Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Recordjaar voor Europese blikjesmarkt in 2014

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Recordjaar voor Europese blikjesmarkt in 2014

19 april 2015 om 12:33

2014 was een zeer goed jaar voor de Europese producenten van drankblikjes. In totaal werden er 63 miljard bier- en frisdrankblikjes geproduceerd.

Blikjes bier

2014 record jaar voor blik

2014 was een recordjaar 63 miljard geproduceerde blikjes. Met name frisdrank in blikjes deed het goed. Voor het eerst werd er namelijk meer fris dan bier in blik geproduceerd. Een stijging van 5% naar in totaal 32 miljard frisdrankblikjes. Dit blijkt uit onderzoek van Beverage Can Makers Europa (BCME).

Blikjes fris en bier naast elkaar

Hoewel het een matige zomer was, bleek het wereldkampioenschap voetbal gunstig te zijn voor de blikconsumptie. Zo zag Duitsland, de grote winnaar van het WK 2014, de vraag naar bier in blik stijgen met maar liefst 8%. Overall steeg de productie van bier in blik in Europa met 2%. Een goed resultaat, afgezet tegen de daling van 1% in de bierverkoop.

In de Benelux waren vooral in België voor zowel frisdrank als bier in blik grote stijgingen te zien. Het blikje blijft onverminderd populair bij de consument en BCME verwacht dat dit ook in 2015 het geval zal zijn.

Lees ook

Steeds meer verschillende blikjes

Carine Lemmens, voorzitter van BCME Benelux (Beverage Can Makers Benelux): “Er zijn steeds meer verschillende formaten blikjes verkrijgbaar. Dit helpt merken hun productaanbod te differentiëren. Voor de consument betekent het een ruimere keuze: het juiste formaat blik voor iedere gelegenheid."

“Uit gesprekken met consumenten blijkt dat zij drankjes in blik als koeler en frisser ervaren dan andere verpakkingsmaterialen. Een frisdrank uit blik tijdens een lange autorit of bij een energiedip op het werk is hét ultieme verfrissingsmoment. Bovendien kun je blik oneindig recyclen: in Nederland en België wordt al meer dan 90% van alle blikjes gerecycled.”

Blik bier aanbieding

Bier in blik in de aanbieding In Nederland wordt veel bier in blik gedronken. De bekende sixpacks zijn een goed voorbeeld van blik bier en er is altijd wel een blik bier aanbieding te vinden. Ook in België zijn er bier promoties in blik.

Cookie instellingen