Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rochefort | Belgisch Trappistenbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rochefort

Rochefort is Belgisch biermerk dat het ATP label mag voeren en dus echte trappistenbieren brouwt. Bekijk hier alle Rochefort Trappisten.

Rochefort header
Rochefort 6 Trappistenbier

Achtergrond Informatie

Rochefort bieren worden gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Rochefort bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Rochefort is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy wordt gebrouwen.

Alle Rochefort merken

 • Rochefort 6 - Dubbel - 7,5%

  Rochefort 6 Trappist is een dubbel bier met een aroma van mout, rozijnen en karamel. Het bier bevat daarnaast aardse tonen en gistaroma's. 

 • Rochefort 8 - Ale - 9,2%

  De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Het bier heeft een roodbruine kleur met een stevige crémekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig en zelfs een beetje bitter. Ook is er een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.

 • Rochefort Trappist 10 - Quadrupel - 11,3%

  De Rochefort Trappist 10 is een krachtig bruin bier met een dieprode gloed. Het is een zeer krachtig bier met een levendig karakter. Het aroma is fruitig en moutig. De smaak van het bier is zoet-bitter. Fruitigheid, koffie, moutigheid en hoppigheid komen allemaal naar boven. Daarbij zorgt het stevige alcoholpercentage voor de nodige verwarming en samentrekking in de mond. In de nasmaak is een aantal van deze elementen te bespeuren. Het bier is een Trappistenbier en is heerlijk te combineren bij een varkenshaas of steak.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Rochefort

 • Rochefort wint rechtszaak om waterbron

  Het trappistenbier van de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy blijft precies hetzelfde smaken. De Rochefort monniken wonnen de rechtszaak van kalkproducent Lhoist over de waterbron.

  5 apr 2018 bij Nieuws

 • Trappisten van Rochefort vrezen voor kwaliteit bier

  De paters van de Abdij Notre-Dame de Saint-Remy in de Belgische plaats Rochefort zijn bezorgd om de kwaliteit van hun trappisten Rochefort. Het kalkbedrijf Lhoist wil de groeve verder uitdiepen, waardoor de waterbron die gebruikt voor de bierproductie droog komt te liggen.

  19 jun 2013 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.

  Producten van Rochefort

  Zie alle Rochefort producten.

  Cookie instellingen