Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hélemaal geen biertje met sigaret meer in de horeca

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan

13 februari 2018 om 13:52

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

Sigaret met een biertje

Geen biertje met sigaret meer

De vereniging Club Actieve Nietrokers (CAN) wordt daarmee in het gelijk gesteld door de rechter. De uitzondering is volgens het hof in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik.

Vanaf 1 juli 2008 is in Nederland een rookverbod voor de horeca van kracht. Op dat verbod geldt een uitzondering voor speciaal aangewezen rookruimtes. In 2016 startte CAN al een procedure maar verloor de zaak toen bij de lagere rechtbank. De organisatie ging vervolgens in hoger beroep. 

Lees ook

Niet-rokers in horecagelegenheden kunnen volgens het hof sociale druk voelen om naar mensen in rookruimtes toe te gaan. Medewerkers van cafés en restaurants worden bovendien aan rook blootgesteld als ze de rookruimtes moeten opruimen.

Teleurstelling Horeca

Op Misset Horeca is te lezen dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) 'teleurgesteld is in het besluit van de rechter. Verder geven zij aan dat het 'ten koste gaat  van de gastvrijheid en vele tienduizenden euro’s investeringen worden teniet gedaan.’

Cookie instellingen