Sigaret met een biertje

Rookruimtes in horeca niet meer toegestaan

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden vallen niet langer buiten het algehele rookverbod. Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag bepaald dat de uitzondering voor rookruimtes in horeca-inrichtingen ongeldig is.

13 februari 2018 om 13:52


Geen biertje met sigaret meer

De vereniging Club Actieve Nietrokers (CAN) wordt daarmee in het gelijk gesteld door de rechter. De uitzondering is volgens het hof in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik.

Vanaf 1 juli 2008 is in Nederland een rookverbod voor de horeca van kracht. Op dat verbod geldt een uitzondering voor speciaal aangewezen rookruimtes. In 2016 startte CAN al een procedure maar verloor de zaak toen bij de lagere rechtbank. De organisatie ging vervolgens in hoger beroep. 

Niet-rokers in horecagelegenheden kunnen volgens het hof sociale druk voelen om naar mensen in rookruimtes toe te gaan. Medewerkers van cafés en restaurants worden bovendien aan rook blootgesteld als ze de rookruimtes moeten opruimen.

Teleurstelling Horeca

Op Misset Horeca is te lezen dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) 'teleurgesteld is in het besluit van de rechter. Verder geven zij aan dat het 'ten koste gaat  van de gastvrijheid en vele tienduizenden euro’s investeringen worden teniet gedaan.’

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Holland Heineken House in Rio
Dé plek in Brazilië voor alle Oranjefans! Neem een kijkje in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties