Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rookworst Weizen: winters icoon van HEMA x vandeStreek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rookworst Weizen: nieuw winters icoon van HEMA x vandeStreek

22 september 2022 om 11:32

HEMA en vandeStreek hebben de handen ineen geslagen om een bier te lanceren dat is geïnspireerd op de iconische HEMA worst. Er is gewerkt met rookmout om de smaak van de rookworst te benaderen.

HEMA Rookworst weizen blikjes in een mandje
vandeStreek bier
Vandestreek Rookworst Weizen

Tegenhanger bockbier

Blikje Rookworst Weizen met gevallen bladeren Traditioneel worden er ieder najaar vele Nederlandse bockbieren gelanceerd. HEMA en vandeStreek bier hebben de handen ineengeslagen en komen dit jaar als tegenhanger met de Rookworst Weizen - een bier geïnspireerd op de iconische worst van HEMA.

Na de lancering van het Tompouce bier bij HEMA kon een Rookworst bier niet uitblijven. Dat worst en bier een goede combinatie is zit in onze Nederlandse cultuur ingebakken. Een bier en worst in één product is toch wat lastiger voor te stellen. Want hoe vang je nou de smaak van een iconische HEMA worst in bier?

Brouwproces

“De smaak van de rookworst wordt voor een groot deel bepaald door de rook, de juiste combinatie van hout zorgt voor die echte rookworst ervaring in het bier” vertelt Ronald van de Streek, medeoprichter van de brouwerij. Voordat het brouwproces van de Rookworst Weizen begint, wordt de mout (samen met water, hop en gist een van de basis ingrediënten van bier) gerookt.  De hoeveelheid rook, herkomst van het hout en duur van het roken is afgeleid van het recept van de iconische HEMA rookworst. Hierdoor heeft het bier na het brouwen met deze mout de kenmerkende rooksmaak.

Lees ook

Rookworst Weizen

Hema mandje vol blikjes Rookworst Weizen De Rookworst Weizen is een op traditionele wijze gebrouwen Duitse Weizen met houtgerookte mouten. Onder kenners is de stijl bekend als ‘Rauchweizen’ en wordt onder andere gebrouwen in het Beierse Bamberg. Door het gebruik van de juiste rook geeft het bier de ervaring van een vers HEMA rookworst in je glas.  “Al onze producten zijn veganistisch en we vonden het belangrijk om een mooi gebrouwen bier te maken zonder gimmicks zoals echte worsten in de ketel”, geeft Ronald aan.

Het bier is 100% natuurlijk en heeft geen toegevoegde aroma’s en is geschikt voor een veganistisch eetpatroon. Het bier heeft een alcohol percentage van 5,5%. Vanaf 24 september ligt het bier bij bijna alle Nederlandse HEMA winkels in de schappen voor €2,50 per blik en online op hema.nl in een 4-pack.

Over vandeStreek bier

De broers Sander en Ronald van de Streek startten in 2010 met hobbybrouwen in een flat in Kanaleneiland. Dat deze hobby volledig uit de hand is gelopen, kunnen we inmiddels wel zeggen. vandeStreek bier is één van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Nederland, verkrijgbaar in supermarkten, slijterijen en horeca in het hele land. Ook over de grenzen wordt vandeStreek steeds bekender en inmiddels exporteren we naar alle werelddelen en meer dan 17 landen.