Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ruil je sinaasappel voor een Lowlander 0.00% Wit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ruil je sinaasappel voor een Lowlander 0.00% Wit

10 juli 2019 om 13:30

Alleen al in Nederland blijft jaarlijks 250 miljoen kilo sinaasappelschillen over na het persen van vers sap. Botanisch brouwer Lowlander ziet in deze reststroom juist een waardevol ingrediënt voor bier.  

Lowlander beer logo
Lowlander 0.00% Wit op sinaasappels
Lowlander 0.00% Wit

Brouwen met sinaasappels

Lowlander Beer uit Amsterdam brouwde met sinaasappelschillen hun eerste alcoholvrije bier; een 0.00% Witbier met 100% natuurlijke smaak. Lowlander staat bekend om het gebruik van kruiden, specerijen en fruit - ofwel botanicals - in hun bieren.

Lowlander 0.00% Wit Voor hun allereerste, botanisch gebrouwen alcoholvrije bier verdubbelt Lowlander de 0: het is een échte, natuurlijk gebrouwen 0.00%, met 100% natuurlijke smaak zoals je van Lowlander gewend bent. Het (her) gebruik van een natuurlijk ingrediënt als geperste sinaasappel- en citroenschillen maakt de Lowlander 0.00% extra bijzonder. 

Lees ook

Duurzame schillenboer

Chief Botanical Officer Frederik: ‘In plaats van de afvalberg groter te maken besloten we samen te werken met PeelPioneers; de duurzame schillenboer van de 21e eeuw. Zij verwerken de geperste sinaasappels en citroenen tot nieuwe grondstof waarmee wij vervolgens kunnen brouwen. Het resultaat is een verfrissend en fruitig botanisch gebrouwen bier met uitgesproken citrus tonen; een alcoholvrij bier wat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet. Het mooie is dat het grootste deel van die 250 miljoen kilo schillen uit de horeca komt, zo is de cirkel voor ons dus weer rond!

Ruil een sinaasappel voor een Lowlander 0.00% Wit

Nieuwsgierig naar hoe dat smaakt? Je kunt het nu gratis proberen: lever tussen 8 en 28 juli een verse sinaasappel in bij deelnemende locaties zoals CIRCL, Artis, OBA, Beachclub HUB en Intratuin en ontvang een gratis Lowlander 0.00% Wit.

Jouw sinaasappel wordt uiteraard gebruikt voor een verse jus én in een volgende batch Lowlander 0.00% Wit; now that’s a deal with orange peel!

Cookie instellingen