Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller koopt Fosters voor 7,4 miljard euro

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller koopt Fosters voor 7,4 miljard euro

21 september 2011 om 15:07

Het bestuur van Foster's heeft een eerder bod afgewezen, maar ging uiteindelijk toch akkoord. SABMiller betaalt maar liefst 7,4 miljard euro voor de Australische bierbrouwer.

sabbier

logo sabmiller fosters beer logo SABMiller neemt de Australische Foster's Group over voor 9,9 miljard australische dollar. Dit is ongeveer 7,4 miljard euro. Met de overname wil SABMiller zijn aanwezigheid in de volwassen wereldwijde biermarkt vergroten.

Lees ook

Het bestuur van Foster's had eerder een bod van 4,90 Australische dollar per aandeel van de hand had gewezen. SABMiller bracht dat bod in juni uit. Toen Foster's het te laag vond, wendde het Brits/Zuidafrikaanse bierconcern zich enkele weken later rechtstreeks tot de aandeelhouders. Daarmee kreeg de overnamepoging een vijandig karakter. Met het nieuwe bod van 5,10 Australische dollar per aandeel ging het bestuur afgelopen dag wel akkoord.

SABMiller is o.a. eigenaar van Grolsch, Peroni en Miller Lite en nu kan ook Foster's aan dit rijtje worden toegevoegd. SABMiller is na ABInBev de grootste speler op de wereldwijde biermarkt. Heineken en Carlsberg staan 3e en 4e wat het betreft het bier volume.

Cookie instellingen