Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

SABMiller verkoopt meer bier in 4e kwartaal 2010

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

SABMiller verkoopt meer bier in 4e kwartaal 2010

18 januari 2011 om 23:41

Bierbrouwer SABMiller (o.a. Grolsch) doet het goed want het heeft in het vierde kwartaal van 2010 meer bier verkocht dan verwacht. Vooral in opkomende markten als Azie en Afrika ging het goed. In Europa ging het SABMiller, helaas, wat minder voor de wind.

SABMiller verkoopt meer bier in 4e kwartaal 2010

SABMiller is van oorsprong een Zuid-Afrikaanse bierbrouwer en de grootste brouwer ter wereld. SABMiller brouwt Grolsch en nog vele andere merken bier. In het vierde kwartaal van 2010 werd er 3 procent meer bier verkocht. Daarmee was de groei ongeveer twee keer hoger dan analisten hadden voorspeld. De omzet nam met 6 procent toe.

Lees ook

Als oorzaak voor de volumestijging wees de brouwer op het verbeterende economische klimaat en de stijgende vraag in opkomende markten als Azië en Afrika. In Europa werd een verdere daling van de bier verkopen verwacht, maar dit pas niet het geval! De verkoop stabiliseerde zich en dit heeft waarschijnlijk ook te maken met de economie die het goed doet. Wel waren er sterke verschillende tussen de Europese landen. In Polen zag SABMiller tekenen van stabilisering van de vraag, waar in Rusland, Tsjechië en Roemenië nog altijd sprake van een afnemende vraag is. In het Verenigd Koninkrijk en de Oekraïne boekte de brouwer echter sterke groei. Het is helaas niet bekend hoe het in Nederland er voor staat met bijvoorbeeld Grolsch.

Cookie instellingen