Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Samen Tripel brouwen op 6 februari | Vandeoirsprong

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Samen Tripel brouwen op 6 februari

28 januari 2021 om 11:58

Zelf bier brouwen wordt steeds populairder en daarom organiseren Brouwerij Vandeoirsprong en biersommelier Fiona de Lange een bierbrouwworkshop op 6 februari.

Online brouwworkshop aankondiging poster
Online brouwworkshop aankondiging poster
Brouwworkshop met brouwer en bierexpert

Zelf bier brouwen

Brouwworkshop met meesterbrouwer Frans Schamp en biersommelier Fiona de Lange Thuis bier brouwen is bezig aan een flinke opmars. De Tripel van Brouwerij Vandeoirsprong uit Oirschot werd vorig jaar bekroond als beste Nederlandse Tripel bij de Dutch Beer Challenge. Bierliefhebber en -brouwers kunnen op zaterdag 6 februari van 13.00 tot 16.30 uur live thuis de award winning Vandeoirsprong Tripel brouwen.

Het wordt het grootste simultaan bierbrouw evenement tot nu toe. Via www.iedereenkanbrouwen.nl is het brouwpakket inclusief ticket te koop om mee te brouwen.

Speciaal voor deze gelegenheid is zowel het originele receptuur als de ingrediënten van de award winning tripel in het pakket gestopt. Normaal blijft dit natuurlijk uiterst geheim. Onder leiding van meesterbrouwer Frans Schamp en Bierexpert Fiona de Lange zal op zaterdag 6 februari iedere deelnemer via MS Teams de tips & trics van het bierbrouwen worden geleerd.

Lees ook

Veel animo

Meesterbrouwer Frans Schamp, Brouwerij Vandeoirsprong: “Iedereen is in deze tijd op zoek naar iets wat nog wel kan. Zelf ervaren we hoeveel afleiding het geeft om lekker bezig te zijn met het brouwen van bier. Toen ontstond het idee om speciaal voor deze gelegenheid van onze tripel, die goud won op de Dutch Beer Challenge, de receptuur en ingrediënten te verkopen in een brouwpakket. Natuurlijk willen wij er dan voor zorgen dat de tripel ook daadwerkelijk bij iedereen lukt. Samen met bierexpert Fiona de Lange van FIONA Everything Beer, is toen besloten om hier een live brouwsessie via MS Teams te organiseren. Het animo is echter al zo groot, dat we denken dat het nog nooit eerder is voorgekomen dat er straks zoveel mensen tegelijk een bier brouwen.”

Brouwpakket voor de Vandeoirsprong Tripel Brouwprogramma
13.00 uur        Korte introductie Frans en Fiona en programma
13.05 uur        Korte uitleg en toelichting brouwproces
13.15 uur        Brouwproces stap voor stap inclusief bierproeverij
16.30 uur        Afsluiting

Brouwpakket

Het brouwpakket inclusief ticket om mee te doen aan de brouw workshop is te bemachtigen voor €55,- via www.iedereenkanbrouwen.nl. In het pakket zitten naast de ingrediënten en het bierrecept ook een brouw naslagwerk, vier flesjes Vandeoirsprong Tripel, een proefformulier, bierviltjes, vergistingsemmer inclusief waterslot en natuurlijk het ticket voor deze bijzondere brouwdag.

De bierliefhebber heeft thuis alleen nog twee pannen van 10 liter nodig, een vergiet, een roerspatel, thermometer en 12 beugelflesjes.

Cookie instellingen