Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Schenk champagne als bier in

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Schenk champagne als bier in

31 december 2010 om 10:44
Naast bier zal je waarschijnlijk vanavond wel een glaasje champagne drinken en volgens wetenschappers moet je champagne inschenken zoals bier in een glas wordt geschonken.
Schenk champagne als bier in

Lees ook

Uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Reims, de streek waar Champagne vandaan komt, en oenoloog Gérard Liger-Belair die al twaalf jaar onderzoek doet naar champagne, blijkt dat je champagne als bier moet inschenken. 

In het laboratorium van de universiteit werden wetenschappelijk verantwoorde hoeveelheden champagne geschonken in glazen die rechtop stonden en in glazen die schuin werden gehouden. Daaruit bleek dat door de champagne schuin in te schenken er twee keer zoveel CO2-belletjes achter in het glas bleven dan bij het schenken in een rechtstaand glas. Juist veel bubbels zorgen voor de goede smaak en het aroma van de champagne.

Behalve de manier van inschenken bleek uit het onderzoek ook dat smalle en hoge champagneglazen niet goed zijn, omdat de aroma’s er niet goed tot hun recht komen. Het lage brede champagneglas is echter ook niet goed, vanwege het gas dat dan te snel vervliegt. De beste temperatuur voor de ideale champagne is vier graden Celsius, zo bleek eerder al uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of American Agricultural and Food Chemistry.

Cookie instellingen