Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Spaans onderzoek: pils is gezond

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Spaans onderzoek: pils is gezond

17 januari 2011 om 16:07

Een gematigde consumptie van pils kan het risico op suikerziekte en hoge bloeddruk beperken en zelfs helpen afvallen, dat blijkt uit een Spaans onderzoek.

Spaans onderzoek: pils is gezond

Professor Ramon Estruch en professor Rosa Lamuela onderzochten 1.249 mannen en vrouwen ouder dan 57 jaar. Daaruit blijkt dat degenen die dagelijks een glas bier dronken in combinatie met een mediterraan dieet niet verdikten, sommigen vielen zelfs af, ze hadden over het algemeen een lager vetpercentage. De resultaten tonen ook aan dat een gematigde bierconsumptie de kans op diabetes en een hoge bloeddruk verlaagt.

Wijn

De wetenschappers zeggen op basis van hun bevindingen dat bier dezelfde gezondheidsvoordelen heeft als een gematigde consumptie van wijn. Dit drankje bevat foliumzuur, vitamines, ijzer en calcium, wat volgens de onderzoekers een beschermend effect op het cardiovasculaire systeem heeft. Daarnaast is het alcoholgehalte relatief laag in vergelijking met andere drankjes.

Lees ook

Bierbuikje?

Het feit dat dit pils zou leiden tot een bierbuikje zou volgens de vorsers komen doordat mensen vaak grote hoeveelheden drinken zonder te bewegen en hierbij chips en andere ongezonde snacks eten. Vrouwen mogen volgens de onderzoekers dagelijks twee kleine glazen pils opnemen, bij mannen is dat drie, wel moet dit in combinatie met een gezond eetpatroon en veel lichaamsbeweging.  

Bron: Het laatste nieuws