Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaal bier voor in het vliegtuig

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaal bier voor in het vliegtuig

03 maart 2017 om 09:34

Maaltijden en drankjes smaken altijd zo saai als je per vliegtuig reist. Dit is te wijten aan het feit dat geur- en smaakpappillen op grote hoogte tot wel 20% minder goed werken.

Cathay Pacific Airways heeft hier iets op gevonden.

Speciaal bier voor in het vliegtuig

De Aziatische luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific introduceert Betsy Beer, het eerste hand-crafted gebottelde bier dat speciaal gebrouwen is om van te genieten op 10 kilometer hoogte.

Door de speciale ingrediënten die zijn verwerkt zal het volgens de vliegmaatschappij geweldig smaken. Wat we tot nu toe weten is dat het biertje hop uit Engeland bevat, genaamd 'fuggle'. Ook zouden er honing en de Chinese vrucht longan (een soort lychee) in verwerkt zijn.

Smaken zijn anders in de lucht

Het is bekend dat de smaakpapillen van passagiers tijdens het vliegen worden aangetast. Dat heeft te maken met de luchtdruk en de hoogte waarop je je op dat moment begeeft. Dit is ook de rede dat voor vluchten al jarenlang speciale maaltijden worden bereid. In de lucht proef je zoete en zoute smaken al heel snel niet of nauwelijks meer. Toch blijf je zure, bittere of pikante smaken goed proeven op grote hoogte.

Cathay Pacific is niet de enige die experimenteert met bier in de lucht. Vorig jaar introduceerde KLM in samenwerking met Heineken al tapbier op intercontinentale vluchten van KLM. 

Heineken KLM

Lees ook

Het vliegtuig bier proeven?

Het speciaal gebrouwen bier zal alleen tijdens vluchten van Hong Kong naar de UK te verkrijgen zijn. Daarnaast zal het ook in lounges op de vliegvelden Hongkong en Heathrow te bestellen zijn. Betsy Beer wordt vanaf vandaag geschonken en is te verkrijgen tot 30 april 2017. 

Betsy Beer