Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken Maastricht

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken Maastricht staat voor de deur

30 augustus 2019 om 09:28

Het festival met speciaalbier én heerlijke wijnen staat voor de deur in Maatricht. Kannen & Kruiken strijkt er 6 t/m 8 september neer voor een vierde editie. 

Kannen en Kruiken Maastricht 2019 by night
Kannen en Kruiken speciaalbiefestival Maastricht 2019
Gezellig bierfestival

Succesvol festival

Na het succes van afgelopen jaar strijkt Kannen & Kruiken voor een vierde editie neer in Maastricht. Van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september kan men uitgebreid genieten in mooie Stadspark aan de zijde van de Tapijnkazerne. Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers zijn volop nieuwe smaken te ontdekken dankzij het grote aanbod fijne wijnen en krachtige bieren. Gerechten uit mobiele keukens en live muziek complementeren de sfeer in het park. 

Bier

Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment, en ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen. 

Uitgesmeerd over maarliefst zes barren zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Brouwerij Zuyd en Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer vullen een bar met hun toppers. Andere barren worden bezet door Jopen, Rock City Brewing en Leffe. Als deze parade van mooie bieren nog niet genoeg is, kan men zich aanmelden voor een bierproeverij. Biermeester Fred Buddingh vertelt dorstige gezelschappen uitgebreid over de spraakmakende smaken. 

bierfestival in Maastricht

Lees ook

Brouwerij Zuyd

Na een aantal brouwavonturen in Nederland, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland settelde de brouwers van Brouwerij Zuyd zich in de kelders van de voormalige Tapijnkazerne. Vijfhonderd liter bier vloeit telkens uit de kantine; op klassieke wijze gebrouwen, maar met nieuwe, gekke en experimentele ideeën.  

Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer

De afgelopen maanden heeft Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer verschillende proefbrouwsels gemaakt om samen met het volk van Maastricht de definitieve terugkeer van het Maltezer bier te bepalen. Vanaf 1954 wordt het Maltezer bier gebrouwen, in 2002 sloot de historische brouwerij haar deuren om in 2018 het bier weer op de kaart te zetten. 

Wijn

Sprankelende nectars, verleidelijk vloeibaar genot. Het assortiment van wijnen weet de beproefde kenner uit te dagen, en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou houdt van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de wijnliefhebber te verrassen. Naast het vaste assortiment worden er wisselende specials geschonken onder de toonbank. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan 30 wijnen.

Muziek

In samenwerking met het Maastrichtse collectief Terra Nova betreden lokale bands, singer-songwriters en Dj’s het podium. Zwijmel weg bij WHYBE en Buzzard’s Brew of dans op Maastrichtse Dj’s Guillaume Colson, HATT.D, Milan Potten, Adriaan Wings en vele andere. 

Eten

Bij het genieten van ambachtelijke bieren en sprankelende wijnen hoort natuurlijk een goede bodem. Mobiele keukens verzamelen zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien. Van lokale BBQ-maaltijden van Mr. Grill en kalkoenshoarma van De Sjroete Farm tot luxe kroketten van het Kroket Loket en bijzondere vissalades van DeLekkErik. 

Cookie instellingen