Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rock City Beers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rock City Beers

Rock City Beers is een bierbrouwerij uit Amersfoort (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 26 bieren in het assortiment.

rockcity beers header
Rock City Brewers WIllem Koningsdag bier
Rock City Squeezer bierflesjes

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Rock City Beers

Rock City Beers heeft 26 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Rock City Beers!
 • Rock City Roadie Sterk Blond - Blond - 7,1%

  Roadie Sterk Blond is een blondbier met een fruitige basis en een medium bitterheid. Dit speciaalbier uit de Roadie collectie van Rock City Brewing is laag in calorieën en glutenvrij.  

 • Rock City Roadie Wit - Wit - 4,5%

  Rock City Roadie Wit is een fijn witbier met een laag alcoholpercentage en daardoor lekker doordrinkbaars. Wat dit bier bijzonder maakt is het feit dat het glutenvrij is en laag in calorieën.

 • Koene Ridder - Tripel - 8%

  Het bier heeft een origineel aroma van koriander en verse fruitige hop, begeleid door een heerlijke moutsmaak. Dit krachtige en frisse bier heeft een zachte afdronk met toetsen van citrusvruchten en zoethout. 

 • Rock City Koene Ridder 0.33% - Tripel - 0,3%

  Rock City Koene Ridder 0.33% heeft een frisse en fruitige smaak met aroma's van koriander en verse hop. Het heeft een zachte afdronk met toetsen van citrusvruchten en zoethout.

 • Amersfoort Pale Ale - Pale Ale - 5,8%

  Amersfoort Pale Ale is een bier met fruitige aroma's van mango, citrusvruchten en tropisch fruit. Dit bier is een echte doordrinker.

 • Rock City Second Date 0.33% - Alcoholvrij - 0,3%

  Rock City Second Date 0.33% is een heerlijke dubbel IPA, ditmaal zonder alcohol. Dit alcoholarme speciaalbier is gebaseerd op de alcoholhoudende variant van Second Date.

 • Rock City Makers Monk - Ale - 8%

  Makers Monk van Rock City Brewing is gebrouwen met gebrande mouten, waardoor het bier smaken van karamel, donker fruit en chocolade bevat. Het is een bourbon infused bier, waardoor het bier veel diepgang en een hintje vanille heeft. 

 • Rock City Roadie IPA - India Pale Ale - 4,5%

  Rock City Roadie IPA heeft een karakteristieke bitterheid en hoparoma's. Het bier heeft fruitige, bloemige tonen en een verfrissende afdronk. Dit bier is glutenvrij en bevat weinig calorieën. 

Achtergrond informatie

Rock City Beers is in 2012 opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Lees ook

Overname van de naam Phoenix 

In 2016 namen de brouwers de licentie van Phoenix over van UDB Export. Ze mogen het bier in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort en in bierspeciaalzaken verkopen. Ondanks dat het al een hele tijd niet meer gebrouwen wordt, is het bij veel Amersfoorters nog steeds een begrip. 

Eigen brouwerij

Rock City Brewing haalde in 2017 ruim €350.000 op om een eigen brouwerij te kunnen realiseren. Deze brouwerij is in 2018 geopend. 

Rock City Beers in het nieuws

Cookie instellingen