Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rock City Beers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rock City Beers

Rock City Beers is een bierbrouwerij uit Amersfoort (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

rockcity beers header
Rock City Weizen
Rock City beers logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Rock City Beers

Rock City Beers heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Rock City Beers!
 • Koene Ridder - Tripel - 8%

  Het bier heeft een origineel aroma van koriander en verse fruitige hop, begeleid door een heerlijke moutsmaak. Dit krachtige en frisse bier heeft een zachte afdronk met toetsen van citrusvruchten en zoethout. 

 • Amersfoort Pale Ale - Pale Ale - 5,8%

  Amersfoort Pale Ale is een bier met fruitige aroma's van mango, citrusvruchten en tropisch fruit. Dit bier is een echte doordrinker.

 • Rock WallyWally - India Pale Ale - 7,9%

  De WallyWally heeft smaken en aroma's van papaja en mango. Een dik bier met ladingen vers fruit. Een romige IPA met een hele kleine bitter.

 • Schaduw - Dunkel weizen - 6%

  Schaduw is een bier met een gebalanceerde samenstelling van de frisheid van tarwe met de complexiteit en volheid van donkere mouten.

 • Rock City Weizen - Weizen - 4,6%

  Rock City Weizen heeft een origineel aroma van banaan en vanille met een frisse, lichtzure smaak.

Niet meer gebrouwen door Rock City Beers

Er is bij ons 1 bier bekend van Rock City Beers die nu niet meer wordt gebrouwen.

 • Rock City Willem - Wit - 4,5%

  Een super fris en doordrinkbaar witbier. Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amersfoort speciaal voor de gelegenheid door Rock City Brewing gebrouwen. Gebrouwen met sinaasappelschil voor een kleurrijke ‘Oranje’ toets. 

Achtergrond informatie

Rock City Beers is in 2012 opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Overname van de naam Phoenix 

In 2016 namen de brouwers de licentie van Phoenix over van UDB Export. Ze mogen het bier in een straal van 50 kilometer rondom Amersfoort en in bierspeciaalzaken verkopen. Ondanks dat het al een hele tijd niet meer gebrouwen wordt, is het bij veel Amersfoorters nog steeds een begrip. 

Lees ook

Eigen brouwerij

Rock City Brewing haalde in 2017 ruim €350.000 op om een eigen brouwerij te kunnen realiseren. Deze brouwerij is in 2018 geopend. 

Rock City Beers in het nieuws