Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier gelanceerd om freelance musici te ondersteunen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbier gelanceerd om freelance musici te ondersteunen

26 juni 2020 om 14:33

Zaterdag 27 juni lanceren freelance musici samen met Brouwerij De 7 Deugden ‘De Hoge Noot'. Met dit bier vraagt stichting De Hoge Noot de aandacht voor de moeilijke situatie van freelance musici.

Muzikaal pils
Pils voor musici
Steun voor freelance musici met De Hoge Noot pils

‘De Noot is Hoog’

De Nederlandse muzieksector draait voor een groot deel op freelance musici. De muziekscholen, orkesten en ensembles in ons land kunnen alleen bestaan dankzij de grote groep freelance musici van hoog niveau. Deze freelancers hebben het sinds de bezuinigingen van Halbe Zijlstra al ontzettend lastig en met de coronacrisis is hun podium nu weggevallen. Met het bier De Hoge Noot zet de stichting de spotlight op deze freelance musici en hun situatie én wordt hen een steuntje in de rug gegeven.

Muzikaal pils

Met de aanschaf van elk ‘Hoge Noot’-biertje steun je freelance musici via Stichting De Hoge Noot. De musici doen ook iets terug: elk flesje is voorzien van een QR-code waarmee je een uniek privéconcert te zien kan krijgen van de musicus of het ensemble dat jij hebt gesteund. De groep van deelnemende ensembles is zeer gevariëerd: onder andere het nieuwe orkest Pynarello, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en Club Classique.

De Hoge Noot pils

De Hoge Noot pilsDe Hoge Noot is een fris en toegankelijk premium pils met een bite van jeneverbes, kruidnagel en zwarte peper. Het bier is gebrouwen en gebotteld door Brouwerij De 7 Deugden te Amsterdam. Het bier bevat de volgende ingrediënten: tarwemout, roggemout, hop, gist, water, jeneverbes, zwarte peper en kruidnagel. Dit craft pilsener uit Amsterdam heeft een alcoholpercentage van 6%.

Op zaterdag 27 juni wordt om 17.00 uur bij Brouwerij De 7 Deugden het eerste biertje uitgereikt aan blokfluitiste Lucie Horsch, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. In haar ontvangstspeech ten overstaan van minister Engelshoven bepleitte zij meer aandacht en steun voor de kwetsbare groep van freelance musici. Bij de lancering zal het ook mogelijk zijn verschillende freelance musici te ontmoeten en een rondleiding door de brouwerij te krijgen.

Het bier is die dag met een speciale korting verkrijgbaar bij de brouwerij (€18,95 voor sixpack en €29,95 voor een bierbox). Ook is vanaf het weekend de webshop geopend met bezorging in heel Nederland via PostNL en in Amsterdam via de bakfietsen van Peddler. Op de webshop geldt een vaste prijs van €22,95 voor een sixpack en zijn er drie prijzen voor de bierbox €39,95 voor freelancers, €59,95 voor degenen met een vast contract en €79,95 als steuntarief. Bij dat laatste tarief krijg je een concertkaartje voor een toekomstig concert van één van de freelancers cadeau. Binnenkort is De Hoge Noot ook beschikbaar bij restaurant TEN van het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Van idee naar bier in één maand

De Hoge Noot bierDe beste ideeën ontstaan in een café, maar niet in tijden van corona. Het idee voor De Hoge Noot ontstond tijdens een 1,5-meter borrel in het park waarbij Danna Paternotte en Dionne Nijsten (freelance musici) Jacob van der Vlugt (werkzaam in culturele sector) vertelden over hun agenda die voor de komende 1,5 jaar in één klap was leeggeveegd. Zo ontstond het idee voor een campagnebiertje waarmee we de aandacht op deze groep konden vestigen.

Lees ook

Omdat we alledrie toevallig al eens een rondleiding hadden gehad bij Brouwerij De 7 Deugden ontstond snel het idee om contact te leggen met deze brouwer. Een week later zaten we aan tafel bij Joost en werd het idee beklonken, ‘Be Brave’ is immers het motto van De 7 Deugden. Toen alleen nog een etiket, website, webshop, lancering en een stichting etc etc, vanuit alle kanten kwam welwillende hulp en het is dankzij al die fantastische hulp dat wij drie weken later een bier kunnen lanceren.

Ook muzikaal?

Het biertje bevat ook nog een verborgen verrassing. Op de zijkant staat namelijk een toonladder. Drink je het bier leeg tot één van de strepen dan klinkt precies die noot en zo kan je zélf met dit biertje ook muziek maken. In de toekomst zullen er bierviltjes met biercomposities van De Hoge Noot worden verspreid. Composities kunnen worden gedeeld via de instagrampagina @dehogenoot.

27 juni vanaf 15:00 uur, uitreiking eerste biertje 17:00 uur aan Lucie Horsch. Er is de hele middag muziek en er zijn gratis rondleidingen door de brouwerij (Akersluis 8d, Amsterdam).

De Hoge Noot Craft Pilsener