Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Bernardus in de prijzen | World Beer Awards 2020

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Bernardus medailles tijdens World Beer Awards 2020

30 september 2020 om 12:35

St. Bernardus uit het Belgische Watou is tijdens de World Beer Awards in de prijzen gevallen. St. Bernardus Tripel, Abt 12 en Prior 8 wonnen een medaille.

St. Bernardus pater voor een krijtbord met daarnaast de drie winnende bieren tijdens de World Beer Awards 2020
St Bernardus logo
St Bernardus Prior 8 glas op tafel bij de brouwerij in Watou

World Beer Awards 2020

Ondanks de COVID-19 perikelen vonden de World Beer Awards toch plaats. De jaarlijkse World Beer Awards behoren tot de meest prestigieuze bierprijzen ter wereld. Net als vorig jaar mocht Brouwerij St. Bernardus uit Watou opnieuw enkele medailles in ontvangst nemen!

Drie St. Bernardus bieren in de prijzen

St. Bernardus pater voor een krijtbord waar World Beer Awards 2020 op staat geschreven St.Bernardus Tripel won net zoals in 2019 goud in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. Voor zowel St.Bernardus Abt 12 (in de categorie ‘Belgian Style Strong’) als St.Bernardus Prior 8 (in de categorie ‘Belgian Style Dubbel’) kon een bronzen medaille worden toegevoegd aan de trofeeënkast.

Lees ook

Zaakvoerders Hans en Julie Depypere zijn uitermate fier op deze bekroningen: “Het is sowieso een vreemd en onvoorspelbaar jaar geweest tot nu toe. Dat we terug zoveel internationale erkenning krijgen voor de aanhoudende kwaliteit van onze bieren, zien we dan ook als een bekroning voor het harde werk van onze mensen. Ze hebben zich het laatste half jaar ongelofelijk flexibel en gedreven getoond, de crisis heeft met andere woorden ons nogmaals aangetoond dat ons personeel het enige echte van goudwaarde is in onze brouwerij.”

Uitleg bieren

- St.Bernardus Prior 8 is een traditioneel abdijbier, gebrouwen in de klassieke ‘Dubbel’ stijl. Het heeft een kastanjebruine kleur met een diepe, rode gloed en een mooie ronde schuimlaag.
- St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. Het is een blond bier, met een uitnodigende gouden tint en een imposante, satijnzachte schuimkraag.
- St.Bernardus Abt 12 is gebrouwen in de klassieke ‘Quadrupel’ stijl volgens het originele recept uit 1946. Het is een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag.

Bekijk ook de Nederlandse winnaars tijdens de World Beer Awards 2020.

Cookie instellingen