Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

St. Patrick's Day 2018 bier activiteiten in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

St. Patrick's Day 2018 bier activiteiten in Nederland

15 maart 2018 om 13:00

Op 17 maart maakt oranje als nationale kleur weer plaats voor klavertjesgroen tijdens St. Patrick’s Day. Dit jaar viert Nederland de Ierse feestdag grootser dan ooit. In tientallen pubs komen ‘Neder-Ieren’ samen voor een workshop stepdancing, vullen menu’s zich met Irish stew of Angus burgers en lest Guinness de dorst. 

Bier tijdens St Patrick's Day
Guinness Bier Logo
Guinness Bier Logo

St. Patrick’s Day in Nederland

St. Patrick’s Day claimt een groen gemarkeerd plekje in de agenda, en iedereen kan meedoen. Officieel proosten Ieren en non-Ieren drie dagen, van 16 t/m 18 maart, op St. Patrick’s Day. Op 17 maart – de officiële sterfdag van Sint Patricius – bereikt het feest zijn hoogtepunt. Ook in Nederland. Want dit jaar vieren Neder-Ieren Paddy’s Day groter dan ooit.

In Den Haag kleurt de Grote Markt compleet groen. Olcan Masterson & Friends en Riverflow zorgen voor muziek, terwijl onder andere Kilkenny School of Irish Dancing - eerder te zien in 'Holland's Got Talent' - de indrukwekkend synchrone danspassen van de stepdance laten zien. Dramtune Whisky & Tunes combineren twee Ierse helden: muziek en whisky.

Naast de grootse feesten spelen in tientallen pubs door het hele land Ierse bands, leren groentjes stepdancing en vloeit de Guinness rijkelijker dan het water van de Shannon rivier. Onder andere The Tara, O Reilly’s en St. James’s Gate in Amsterdam, John Mullins in Maastricht, Catch 22 in Breda, Tierney's in Haarlem en Paddy’s in Rotterdam doen mee. St. Patrick's Day sluit niemand buiten.

St Patrick

Lees ook

Historie St. Patrick’s Day

Tijdens St. Patrick’s Day wordt Sint Patricius, de beschermheilige van Ierland herdacht. Hij verdreef de slangen uit Ierland, introduceerde het klavertje als nationaal symbool en stichtte honderden kerken. Al was de heilige van origine geen Ier, hij werd in de geschiedenis wel zo opgenomen. Net zo gastvrij als de historie, is de feestdag die naar de heilige vernoemd werd. Iedereen, Ier of niet, kan St. Pat’s weekend vieren met parades, feesten en pints Guinness. Mensen, steden, monumenten en zelfs rivieren over de hele wereld kleuren voor deze ene dag groen tijdens de ‘Global Greening’.

Bier tijdens St. Patrick's Day

Guinness, het iconische donkere stoutbier, is onlosmakelijk verbonden met de dag van Sint Patricius. Beide kennen een rijke (Ierse) historie. Al in 1759 tekende Arthur Guinness een 9000-jarencontract waarmee hij de St. James’ Gate Brewery in Dublin huurde. Maar bovenal zien de Ieren Guinness als de belichaming van de feestdag. Simpelweg omdat een glas donkere stout, net als St. Paddy’s, vrienden samenbrengt. Waar er op een willekeurige dag zo'n 7,5 miljoen pints Guinness gedronken worden, zijn dat er op St. Patrick’s Day zo’n 13 miljoen. Heerlijke bieren van Guinness zijn onder andere de Nitro Hop IPA en de Hop House 13.

Guinness bier

In Nederland zijn we slechts een aantal weken bezig met de uitrol van Guinness Nitro IPA en Hop House 13 beide producten gebrouwen in de ST James Gate Brewery te Dublin.

Zoals bij iedereen bekend is bouw je aan een merk vanuit de horeca. Het Succes in de horeca is Fantastisch boven alle verwachting. Echter ook de thuismarkt krijgt er al lucht van, waardoor op zeer korter termijn zowel de Mitra slijterijen alsmede ook de zelfstandige slijters Guinness Nitro IPA op blik voeren.

Benieuwd waar Guinness bieren in de aanbiedingen zijn?