Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

StiBON bereikt mijlpaal van 250e biersommelier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

StiBON bereikt mijlpaal van 250e biersommelier

27 januari 2020 om 09:45

Afgelopen vrijdag heeft de 250ste Nederlandse biersommelier haar diploma gekregen. Na het afronden van de StiBON opleiding ontvingen 15 bierkenners hun felbegeerde diploma.

250 Biersommelier

StiBON bereikt mijlpaal van 250e biersommelier

Deze vrijdag heeft de 250e Nederlandse biersommelier haar diploma gekregen. Na het afronden van de StiBON opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk, ontving Els Schmaal, net als veertien andere bierkenners, op 24 januari het felbegeerde diploma uit handen van Jens Luckart van het BierKulturHaus en Jan Wolfs van StiBON. Benieuwd wat een biersommelier is? 

Biersommeliersdiploma

Stibon Logo “Het 250e diploma laat zien dat de Nederlandse biercultuur stabiel breed en divers is. Er valt meer dan genoeg te ontdekken. Biersommeliers kunnen bij die ontdekkingstocht een belangrijke rol spelen”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “Het biersommelierdiploma is de kroon op ons opleidingen. Het vraagt enorm veel inzet van de deelnemers om dit niveau te bereiken.”

Lees ook

Het StiBON opleidingsprogramma bestaat uit drie niveaus. Meer dan veertienhonderd bierambassadeurs hebben het eerste niveau inmiddels gehaald en het bijbehorende koperen speldje ontvangen. “De opleidingen op niveau 1 worden door het hele land gegeven. Voor niveau 2 zullen we binnenkort een extra opleidingsvariant bekendmaken, naast de bestaande opleidingen in Amsterdam, Eindhoven en Breda”, aldus Reuchlin. “Voor het afrondende niveau 3 reizen de deelnemers af naar Obertrum in Oostenrijk. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4 opleiding tot brouwer.”

StiBON bieropleiding

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.