Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Studenten lossen studieschuld af met met DUO-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Studenten lossen studieschuld af met DUO-bier

20 november 2014 om 11:40

Twee mannen uit Leeuwarden hebben per persoon een studieschuld van 100.000 euro. Dit willen zij aflossen met hun zelf gebrouwen DUO-bier. Het bier draagt dezelfde naam als de Dienst Uitvoering Onderijs (DUO).

duo bier

Twee mannen uit Leeuwarden willen hun studieschuld bij DUO aflossen op een zeer bijzondere manier. Namelijk zelf bier brouwen en met de winst van we verkoop hun studieschuld terugbetalen. Beide mannen hebben een studieschuld van zo'n 100.000 euro per persoon. 

Studenten lossen studieschuld af met met DUO-bier

Lees ook

Helaas was hun eerste poging tot het verkopen van hun eigen bier niet zo'n heel groot succes. Tijdens studentenprotesten op het Malieveld in Den Haag zijn er 80 flesjes DUO-bier in beslag genomen. De reden hiervoor is dat alcohol niet is toegestaan tijdens protesten. 

De studenten laten zich niet tegenhouden door het verlies. Juliak Tekstra, een van intiatiefnemers vertelt: ''We proberen nu via crowdfunding genoeg geld bij elkaar te verzamelen om een nieuwe partij bier te laten brouwen.'' De mannen moeten wel opschieten, ze hebben namelijk al rond de 200 bestellingen binnen. 

DUO-bier wordt alleen verkocht via internet, tegen een inkomensafhankelijk prijs. Dus als arme student betaal je een stuk minder. 

Cookie instellingen