Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Studenten op rattenjacht voor gratis bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Studenten op rattenjacht voor gratis bier

20 maart 2014 om 13:01

Rattenplaag in je huis? In Nieuw-Zeeland kun je dat op een lucratieve manier oplossen: voor elke rat die je daar inlevert krijg je een gratis biertje. De studenten van de Radboud Universiteit in Wellington zoeken er op los!

Studenten krijgen gratis bier

Ratten houden van studentenkamers, en studenten houden van bier

Om een rattenplaag tegen te gaan in de stad Wellington (Nieuw-Zeeland) belooft een rijke filantroop gratis bier aan studenten voor iedere ingeleverde rat. Studenten kunnen gratis een val krijgen van Gareth Morgan. Na het inleveren krijgen de studenten vervolgens een consumptiebon die bij de lokale kroeg kan worden verzilverd.

Lees ook

Win-win situatie

De rattenjacht is bedacht door zakenman en weldoener Gareth Morgan. Op deze manier wil hij graag een steentje bijdragen aan het verminderen van de rattenplaag in Wellington. Omdat ratten gek zijn op studentenkamers, en studenten gek op bier hoopt hij dat dit project een succes wordt. Alle gevangen exemplaren, dood of levend, worden geschonken aan de universiteit voor onderzoek. Volgens Gareth Morgan is er daardoor sprake van een win-win situatie. 

Populaire actie

Het idee van Gareth is zo populair dat andere steden hem gevraagd hebben soortgelijke acties op te zetten. ''Studenten houden van bier en de stad wordt er een stuk schoner van, dus ik begrijp het wel'', zegt Morgan. Toch hoopt hij dat de acties niet te populair worden: ''als het zo doorgaat heb ik container wagens nodig om al dat bier te vervoeren'', aldus Morgan.

Cookie instellingen