Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Studenten willen goedkoper bier: Bier is een basisrecht!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Studenten willen goedkoper bier: Bier is een basisrecht!

30 september 2015 om 14:08

Een groep studenten betreurt het dat de bierprijzen alsmaar stijgen. Als grote bierverbruikers met een beperkt budget willen zij dit een halt toeroepen!

Logo bierprotest

Een krat bier is veel te duur, vindt een grote groep Belgische studenten in Gent. Dus willen ze zich nu via internet groeperen om in groep te onderhandelen met brouwerijen. "We gaan voor groepsaankopen, zoals dat voor elektriciteit of zonnepanelen ook bestaat", aldus initiatiefnemer Jens Corijn.

Bierprotest.be

De groep studenten is de website www.bierprotest.be gestart:

Wij, enkele studenten uit Gent, betreuren het dat de bierprijzen alsmaar stijgen. Als grote bierverbruikers met een beperkt budget willen wij dit een halt toeroepen! Wij willen de grote bierbrouwers uitdagen om iets terug te doen voor hun trouw publiek! Dit kunnen we enkel bekomen door ons te organiseren en met zoveel mogelijk onze stem te laten horen.

We openen een lijst waar iedereen vrijblijvend kan intekenen die geïnteresseerd is om bier aan verminderd tarief te kopen. Na 2 weken sluiten we deze lijst af en stappen we naar de grote bierbrouwers. De beste deal (het meeste korting) wordt vervolgens aan jullie voorgeschoteld via e-mail. Je zal het bier (hoeveelheid hangt af van het aanbod) kunnen afhalen in een winkelpunt naar keuze.

Lees ook

bierprotest met bierprijzen in belgie

Bier steeds duurder

In Nederland is bier afgelopen jaren mede vanwege accijnsverhogingen veel duurder geworden. In België is de bierprijs nog relatief laag, maar ook dat betaal je steeds meer voor een krat. Of voor een bak, zoals Belgen een krat bier noemen. "Een bak bier is gewoon te duur. Wij, studenten, zijn vermoedelijk de grootste verbruikers, dus zouden we recht moeten hebben op een soort groepskorting. Via de website Bierprotest.be laten we iedereen intekenen die achter het idee staat."

Of de groepskorting er ook daadwerkelijk komt is niet te zeggen. Vooralsnog is voor de Belgische studenten zaak om bieraanbiedingen in België in de gaten te houden. Bier promoties zoals onze onderburen het noemen en alle bakken, flessen en blikjes zijn te vinden op www.bierpromoties.be.

Bierprotest nu ook in Nederland

Bierprotest heeft sinds deze week ook een Nederlandse versie van Bierprotest.be gelanceerd: www.bierprotest.nl. Volgens de eigenaar van de Belgische site is hiertoe besloten omdat er veel belangstelling leek te zijn vanuit Nederland.
 
"We merkten dat er heel wat belangstelling was vanuit Nederland en we kregen ook veel vragen van Nederlanders of ze zich konden inschrijven. Vandaar hebben we beslist om de hoge bierprijzen op café ook in Nederland aan te klagen en de Nederlandse bierbrouwers uit te dagen om iets terug te doen voor hun trouw publiek."