Tweede gratis straks verboden

Stunten met bierprijzen aan banden!

Stunten met bierprijzen zoals 'tweede krat gratis' wordt waarschijnlijk verboden. Supermarkten en drankfabrikanten zouden met deze maatregel kunnen leven.

24 september 2018 om 17:11


Minimumprijs alcohol

Enkele weken geleden lekte uit dat staatssecretaris Blokhuis overweegt om een minimumprijs in te stellen én dat het kabinet de accijns op alcohol jaarlijks wil laten meegroeien met de inflatie. Als Blokhuis deze twee maatregelen laat vallen willen zouden supermarkten en drankfabrikanten kunnen leven met het inperken van de aanbiedingen op drank.

Compromis?

Als dank voor het laten vallen van deze maatregelen zouden de producenten en verkopers water bij de wijn willen doen bij het inperken van prijsstunts, zoals twee kratjes bier verkopen voor de prijs van één. De maximale korting zou dan tussen de dertig en veertig procent komen te liggen.

Vind je dit een goede ontwikkeling? 

5 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

paul (gast) op 13-12-2018 om 16:31:23

ier duurder diesel duurder open haard dalijk verboden shag duurder alles wat ik leuk en lekker vind wordt duurder ,het word vervelend je mag niks meer zeggen en niks meer eten echt lekker stuk vlees wordt ook een probleem

pint0318 (gast) op 26-09-2018 om 21:12:33

Als Blokhuis het werkelijk zo goed voor had met de gezondheid van ons volk had hij ook kunnen eisen dat alle brouwers/importeurs een bepaald percentage van de omzet zouden moeten inzetten voor alcohol preventie in wat voor vorm dan ook. Dit neigt naar het zoveelste trucje om de schatkist verder te vullen. Ben bang dat we in Nederland afstevenen op torenhoge kosten voor onze auto en genotsmiddelen.

Rodenbach op 26-09-2018 om 17:51:58

Hoe vaak komt het voor dat bier voor de helft van de prijs weggaat bij de supermarkt? Dat gebeurt hooguit incidenteel. Het bier in de horeca is veel te duur. Bij 3 pils afrekenen in de kroeg had je ook een krat kunnen kopen bij de super. Die prijzen liggen te ver uit elkaar om enig effect te bewerkstelligen. M.i.is dit gewoon de zoveelste geldklopperij om voldoende belastinggeld binnen te harken en heeft het weinig tot niets met preventie van alcoholmisbruik te maken.

Jeroen michels (gast) op 24-09-2018 om 19:43:00

Goed alternatief. Kortingen tot max 40% is nog aan de hoge kant. Horeca betaalt meer dan de consument in de supermarkt.
De regering moet bepaalde dingen vrijlaten anders gaat dit landje kapot aan regelgeving

André (gast) op 24-09-2018 om 17:30:07

Betutteling en onnodig.

Reclame van Heineken 0.0

Heineken 0.0: 100% heerlijk, 0% alcohol
Met deze reclame laat Heineken het voordeel zien van Heineken 0.0: je kan onderweg nog genieten van een fris biertje, als je goed geparkeerd staat.

Meer reclames van Heineken 0.0

Laatste reacties