Bavaria aanbieding

Einde aan bieraanbiedingen?

Als het aan staatssecretaris Blokhuis ligt komt er een einde aan bieraanbiedingen. Deze maatregel moet helpen om alcoholgebruik aan banden te leggen.

30 augustus 2018 om 16:17


Alcoholgebruik

Staatssecretaris Blokhuis schrijft dit in een conceptversie van het preventieakkoord over alcohol, dat in handen is van RTL Nieuws

Het preventieakkoord bevat allerlei maatregelen waardoor Nederlanders gezonder moeten gaan leven. De strijd tegen alcohol is een belangrijk onderdeel. Als het aan ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ligt, komt er een einde aan stuntaanbiedingen op alcohol.

Ook mogen supermarkten van het kabinet straks geen kratjes bier meer voor de halve prijs aanbieden. Ook wijnacties van slijterijen zijn verleden tijd.

'Geen gestunt meer'

In de plannen staat verder dat Blokhuis de accijnzen op alcohol wil indexeren. Dat betekent dat hij de prijs van alcohol in de winkel wil laten meegroeien met de inflatie. We gaan dus geleidelijk meer betalen voor (sterke) drank.

Ook wil de staatssecretaris onderzoeken of voor alcoholhoudende dranken een minimumprijs kan worden ingevoerd. Zo'n minimumprijs bestaat al in Schotland. Als het in Nederland zover komt, betekent het dat een kratje bier hier minimaal 20 euro zou gaan kosten, blijkt uit een berekening van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP).  

Bezoek RTL Nieuws voor het complete artikel.

Gevolgen voor de bierliefhebber

Voor ons bierdrinkers is het natuurlijk geen leuk nieuws. We genieten graag van een biertje voor een schappelijke prijs. Het afgelopen jaar zijn vooral aanbiedingen van speciaalbier enorm toegenomen.

Dit leidt ertoe dat bierliefhebbers geregeld een ander speciaalbier kunnen proberen en hun smaak kunnen ontwikkelen. Voor een groot deel van de Nederlandse bierwereld kan een dergelijke prijsverhoging dus grote gevolgen hebben, aangezien mensen weer voor hun oude vertrouwde (iets minder dure) pilsje gaan. 

De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden waarbij bierliefhebbers juist genieten van kleinere hoeveelheden speciaalbier. Bewust genieten wordt meer en meer de standaard. Het voorstel van de staatssecretaris lijkt ons dan ook onnodig en vreemd getimed.

Gevolgen voor speciaalbierbrouwerijen

Ambachtelijke brouwerijen zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Voor kleinere brouwerijen zal een accijnsverhoging desastreuze gevolgen hebben, aangezien ze met hun kleinere volumes meer moeite hebben om een acceptabele marge te maken. De prijzen van deze bieren zullen dus flink stijgen wat consumenten af kan schrikken om nog lokale, ambachtelijke bieren te kopen. 

Mocht het inderdaad zover komen, op speurneus.nl kun je altijd de beste aanbiedingen van allerlei producten vinden. 

15 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Evert (gast) (gast) op 28-05-2019 om 19:50:22

Gaan we het gewoon in Duitsland halen kocht gisteren nog een vaatje van vijf ltr veltinsbier prima kwaliteit voor 7,77€

tinus (gast) op 14-05-2019 om 01:05:49

schutters ook al duurder

Jo van Beers (gast) op 05-05-2019 om 10:50:57

Beste Bavaria.
Ik ben een man die l lang bavaria drinkt waar om doen jullie wel mee en de anderen niet als dat zo door gaat kan het bavaria veel klanten kosten.
Ik stond vroeger in een cafe en daar was toe al bavaria ik snap er niets van dat het zo moet.
waar om dan de nieuwe flesjes.

Theo (gast) op 26-04-2019 om 19:36:24

Dan maar naar Duitsland en daar Heineken halen

Ad van Turnhout (gast) op 17-04-2019 om 16:30:38

Nog even en we worden helemaal door den haag geleefd en tot ons hemd toe uitgekleed, zag je al die niksnutten staan op die bq in den haag met glazen bier en grote lappen vlees in hun besmette klauwen, en dat tuig zegt wat wij mogen en niet mogen!!!

Grace (gast) op 15-03-2019 om 20:29:18

Gaat weer nergens over!!! Iedereen is verantwoordelijk voor zichzelf! !!

Hendrik (gast) op 27-12-2018 om 16:04:13

Heeft dat ellendig stuk vreten uit Den Haag wel eens een Amerikaanse krant gelezen waarin je kunt zien dat miljoenen Amerikanen zich de blaren knippen aan coupons om op die manier zich nog een klein beetje luxe aan eten en drinken kunnen veroorloven of zelfs kunnen overleven? Ik heb nog meer nieuws voor hem want schijnbaar komt hij nooit van het rode pluche af daar in Den Haag. OOK IN NEDERLAND LEVEN MENSEN ONDER DE ARMOEDEGRENS! Daarvoor zijn er zoveel VOEDSELBANKEN in dit rijke land. Blijf maar lekker alles duurder maken zodat de staatskas goed gevuld wordt en jullie daaruit steeds meer kunnen graaien stelletje hypocrieten!! Laat het volk waar jull i e zogenaamd veregenwoordigers van zijn maar lekker in de stront zakken en ontneem ze zo snel mogelijk de weinige pleziertjes die een mens in dit klote land nog heeft.

Joep (gast) op 24-12-2018 om 22:33:37

ima aktie, vooral doorgaan!

Geert (gast) op 18-12-2018 om 13:18:00

Tuurlijk auto duur roken duur nu ook een biertje die christenhond moet bij zijn eigen geloof blijven ik pak er nog een

Peter (gast) op 22-11-2018 om 16:49:55

Onzien mensen gaan zo en zo drinken allen nwt als met sigaretten... onzien

Friese modelbaanclub (gast) op 14-11-2018 om 14:30:00

We zijn een kleine vereniging die de contributie lager kan houden door de bar inkoop scherp te doen. Het wordt straks voor leden met een kleinere beurs moeilijk om lid te blijven en deel te nemen aan sociale aktiviteiten... Dat kan toch nooit als bijkomende schade geaccepteerd worden?

Harm Jongman (gast) op 07-09-2018 om 13:26:12

"¦.jammer, maar oke"¦.gaan dan wel tegelijkertijd de prijzen van alle gezonde artikelen, die nu extra duur zijn, ook drastisch omlaag??? Nee, denk het niet, he?!

Beil (gast) op 05-09-2018 om 18:40:45

Die klootzak weet zeker niet dat duizenden mensen alleen kunnen rond kunnen komen door van aanbiedingen te leven, ook hun biertje wordt hen nog afgepakt op deze manier, echt weer een voorbeeld van de afstand tussen de politiek en de kiezer! Hij zal zelf wel niet drinken, gelovige hark!

Cor (gast) op 31-08-2018 om 23:44:23

Ik werk net over de grens neem iedere week 13 kratjes mee voor familie en enkele vrienden, speciaal bier voor de prijs van een kratje "gewoon bier" uit Nederland.
De Nederlander wordt voor de zoveelste keer betutteld, maar ja de schatkist moet ook gevuld blijven voor de dure hobby's van deze regering.

Arjan (gast) op 30-08-2018 om 20:40:30

Dat betekent enkel nog bier bij onze zuiderburen en oosterbierem halen

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Tussenstand Carnavalvrij
Bavaria is het met de carnavalvierders eens en wil dat carnaval een officiële feestdag wordt. Daarom is Bavaria een petitie gestart om zo veel mogelijk stemmen in te zamelen en carnavalvrij af te dwingen.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties