Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Einde aan bieraanbiedingen? | Alcohol moet duurder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Einde aan bieraanbiedingen?

30 augustus 2018 om 16:17

Als het aan staatssecretaris Blokhuis ligt komt er een einde aan bieraanbiedingen. Deze maatregel moet helpen om alcoholgebruik aan banden te leggen.

Bavaria aanbieding

Alcoholgebruik

Staatssecretaris Blokhuis schrijft dit in een conceptversie van het preventieakkoord over alcohol, dat in handen is van  RTL Nieuws

Het preventieakkoord bevat allerlei maatregelen waardoor Nederlanders gezonder moeten gaan leven. De strijd tegen alcohol is een belangrijk onderdeel. Als het aan ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ligt, komt er een einde aan stuntaanbiedingen op alcohol.

Ook mogen supermarkten van het kabinet straks geen kratjes bier meer voor de halve prijs aanbieden. Ook wijnacties van slijterijen zijn verleden tijd.

'Geen gestunt meer'

In de plannen staat verder dat Blokhuis de accijnzen op alcohol wil indexeren. Dat betekent dat hij de prijs van alcohol in de winkel wil laten meegroeien met de inflatie. We gaan dus geleidelijk meer betalen voor (sterke) drank.

Ook wil de staatssecretaris onderzoeken of voor alcoholhoudende dranken een minimumprijs kan worden ingevoerd. Zo'n minimumprijs bestaat al in Schotland. Als het in Nederland zover komt, betekent het dat een kratje bier hier minimaal 20 euro zou gaan kosten, blijkt uit een berekening van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP).  

Bezoek RTL Nieuws voor het complete artikel .

Lees ook

Gevolgen voor de bierliefhebber

Voor ons bierdrinkers is het natuurlijk geen leuk nieuws. We genieten graag van een biertje voor een schappelijke prijs. Het afgelopen jaar zijn vooral aanbiedingen van speciaalbier  enorm toegenomen.

Dit leidt ertoe dat bierliefhebbers geregeld een ander speciaalbier kunnen proberen en hun smaak kunnen ontwikkelen. Voor een groot deel van de Nederlandse bierwereld kan een dergelijke prijsverhoging dus grote gevolgen hebben, aangezien mensen weer voor hun oude vertrouwde (iets minder dure) pilsje gaan. 

De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden waarbij bierliefhebbers juist genieten van kleinere hoeveelheden speciaalbier . Bewust genieten wordt meer en meer de standaard. Het voorstel van de staatssecretaris lijkt ons dan ook onnodig en vreemd getimed.

Gevolgen voor speciaalbierbrouwerijen

Ambachtelijke brouwerijen zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond geschoten . Voor kleinere brouwerijen zal een accijnsverhoging desastreuze gevolgen hebben, aangezien ze met hun kleinere volumes meer moeite hebben om een acceptabele marge te maken. De prijzen van deze bieren zullen dus flink stijgen wat consumenten af kan schrikken om nog lokale, ambachtelijke bieren te kopen. 

Mocht het inderdaad zover komen, op speurneus.nl kun je altijd de beste aanbiedingen van allerlei producten vinden. 

15 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Evert (gast) (gast) op 28-05-2019 om 19:50:22

Gaan we het gewoon in Duitsland halen kocht gisteren nog een vaatje van vijf ltr veltinsbier prima kwaliteit voor 7,77€

tinus (gast) op 14-05-2019 om 01:05:49

schutters ook al duurder

Jo van Beers (gast) op 05-05-2019 om 10:50:57

Beste Bavaria. Ik ben een man die l lang bavaria drinkt waar om doen jullie wel mee en de anderen niet als dat zo door gaat kan het bavaria veel klanten kosten. Ik stond vroeger in een cafe en daar was toe al bavaria ik snap er niets van dat het zo moet. waar om dan de nieuwe flesjes.

Theo (gast) op 26-04-2019 om 19:36:24

Dan maar naar Duitsland en daar Heineken halen

Ad van Turnhout (gast) op 17-04-2019 om 16:30:38

Nog even en we worden helemaal door den haag geleefd en tot ons hemd toe uitgekleed, zag je al die niksnutten staan op die bq in den haag met glazen bier en grote lappen vlees in hun besmette klauwen, en dat tuig zegt wat wij mogen en niet mogen!!!

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!