Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Taakstraf voor mesjes in bierkrat

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Taakstraf voor mesjes in bierkrat

23 februari 2012 om 20:02

Een man die stanleymesjes in de handvatten van krat bier plaatste, heeft een taakstraf opgelegd gekregen.

De rechtbank van Zwolle heeft een 40-jarige Steenwijker, Dirk K., veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Tevens krijgt de man een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd.

Lees ook

Medewerkster AH gewond

In maart 2011 is een medewerkster van de Albert Heijn bij het optillen van een Heineken krat bier gewond geraakt. Iemand  had vlijmscherpe messen in de handvatten van een kratje bier gemonteerd. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar ze direct werd geopereerd. Na onderzoek van de politie is een man uit Steenwijk opgepakt, hij wilde met de mesjes een reeks van diefstallen van bierkratjes uit achtertuinen stoppen. Het kratje werd echter bij een supermarkt ingeleverd, waarna de medewerkster gewond raakte.

Sadistisch

De rechtbank hekelde vooral de 'sadistische wijze' waarop de Steenwijker zijn doel poogde te bereiken. Zo werden de pezen van twee vingers van het slachtoffer doorgesneden. Dirk K. moet deze medewerkster een schadevergoeding van 4600 euro betalen.

Maatschappelijke onrust

De rechtbank hield in de strafbepaling rekening met de maatschappelijke onrust die ontstond. Ook toonde K. amper berouw. Tegen de man was een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Cookie instellingen