Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Texelse Bierbrouwerij introduceert: Texels Skiller Wit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Texelse Bierbrouwerij introduceert: Texels Skiller Wit

11 mei 2020 om 15:17

De Texelse Bierbrouwerij lanceert Texels Skiller Wit. De naam is geïnspireerd op het  vissersdorp Oudeschild, Ouweskil in het Texels, waar de brouwerij is gevestigd.

Texel bier
Skiller wit
Skiller wit logo

De Texelse Bierbrouwerij introduceert: Texels Skiller Wit

Wanneer de zon weer gaat schijnen en de temperatuur stijgt, komt de Texelse Bierbrouwerij met een bijzondere verrassing: een wit schuimende, lichtgele dorstlesser met een kruidige, heerlijk frisse afdronk. Texels Skiller Wit is een stralende nieuwe ster in ons pure, eerlijke assortiment. Kortom, een proost op de zomer!

Een eilandproduct om trots op te zijn

Texels Skiller Wit glas en flesje De naam is geïnspireerd op het karakteristieke vissersdorp Oudeschild, Ouweskil in het Texels, waar de brouwerij is gevestigd. Texels Skiller Wit wordt ambachtelijk gebrouwen en is vol van smaak. Met een hint van citrus en kruiden is het een zalig frisse dorstlesser.

Dit nieuwe speciaalbier is ongefilterd, gist na op fles en fust, en wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerst en tarwe. Met een toegankelijk alcoholgehalte van 5% is Skiller Wit alweer een eilandproduct waar de Texelse Bierbrouwerij trots op mag zijn.

Lees ook

Speciale introductie

Sinds mei 2020 is Texels Skiller Wit verkrijgbaar in de winkel, en zodra de horeca haar deuren weer mag openen zal het ook daar in fles en op tap worden geïntroduceerd. Daarnaast is er een heel speciale introductie verzorgd door de ambassadeur van de Texelse Bierbrouwerij, Hans Glandorf, tijdens de online proeverij op zondag 10 mei.

De fans die geboekt hadden voor zondag hadden de primeur! Deze uitzending van de online speciaalbierproeverij is terug te kijken via het YouTube-kanaal van de brouwerij. De bieren die behandeld werden zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Over de Texelse Bierbrouwerij

In de voormalige kaasfabriek van Oudeschild, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied De Hoge Berg, brouwen de brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij sinds 1999 hun bijzondere bieren. Naast vakmanschap gebruiken ze gerst en tarwe van het eiland zelf. Dat maakt al onze speciaalbieren tot een puur Texels product. De Texelse familie bestaat inmiddels uit 12 speciaalbieren: Texels Skuumkoppe, Texels Blond, Texels Goudkoppe, Texels Dubbel, Texels Tripel, Texels Vuurbaak en de seizoensbieren Texels Springtij, Texels Seumerfeugel, Texels Bock, Texels Stormbock en Texels Noorderwiend. Met Texels Skiller Wit brengt de Texelse Bierbrouwerij een stralende nieuwe variant speciaalbier op de markt.