Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Texelse Bierbrouwerij lanceert speciaalbier Overzee IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Texelse Bierbrouwerij lanceert Overzee IPA

21 september 2020 om 14:57

Overzee IPA is gelanceerd door de Texelse Bierbrouwerij. Dit speciaalbier met een eigenzinnig Texels karakter is het dertiende speciaalbier van de brouwerij.

Texels Overzee IPA gevuld glas en het flesje ernaast op een boot
Texelse bierbrouwerij
Inschenken van een flesje Texels Overzee IPA in een origineel Texels bierglas

Eigenzinnig Texels

Omringd door zee zijn Texelaars van oudsher gewend om hun eigen boontjes te doppen. Het leven op een eiland vraagt om vindingrijke oplossingen. Wat er niet is, maak je zelf. Op Sien Tessels. En nog steeds zijn de eilanders eigenzinnig en onafhankelijk. Met een sterke hang naar avontuur. Dat Texelse karakter proef je terug in de nieuwe Texels Overzee IPA. Een echt Texels speciaalbier dat smaakt naar meer.

13e speciaalbier: Overzee IPA

De speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij staan inmiddels door heel Nederland op de kaart. Naast het populaire Texels Skuumkoppe heeft Texels nog elf speciaalbieren in het assortiment. Nu komt daar speciaalbier nummer dertien bij. Vanuit de markt kwam de vraag naar een Texelse IPA. 

Lees ook

Proef Overzee IPA Speciaalbier maakt inmiddels al ruim 20 procent uit van al het verkochte bier. IPA is een van de grootste bierstijlen binnen het speciaalbier en heel populair. ‘Onze brouwers zijn de uitdaging om een IPA te maken met een Texels karakter graag aangegaan’, vertelt Lianne ter Steege van de Texelse Bierbrouwerij. Texels Overzee IPA is een geslaagde India Pale Ale met een alcoholpercentage van 6,0%. Fruitig fris met accenten van citrus en abrikoos en lekker bitter door de toevoeging van extra hop. Met een vleugje overzee door het gebruik van Amerikaanse hopsoorten als Cascade en Simcoe. 

Texels Overzee IPA verbindt Texel met overzeese gebieden zoals dat eeuwen geleden al gebeurde. Toen avonturiers vanaf Texel de wereldzeeën bevoeren. Op het eiland sloegen de zeelieden proviand in en kozen hun imposante schepen het ruime sop. Nog altijd gaat het vervoer van en naar het eiland overzees. Dagelijks verschepen de Texelse veerboten het Texelse speciaalbier naar het vasteland. 

Texelse Bierbrouwerij

Op het mooiste stukje van Texel, grenzend aan natuurgebied De Hoge Berg, is de Texelse Bierbrouwerij gevestigd. In de voormalige kaasfabriek tussen Den Burg en Oudeschild worden de Texelse speciaalbieren op ambachtelijke wijze gebrouwen in koperen ketels. De brouwers maken zoveel mogelijk gebruik van Texelse ingrediënten. Meer informatie over Texels Overzee IPA en de andere twaalf Texelse speciaalbieren is te vinden op Texels.nl.