Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

The Chase wint STIVA TV Award 2015

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

The Chase wint STIVA TV Award 2015

30 november 2015 om 13:00

De commercial ‘The Chase’  van Heineken met James Bond in de hoofdrol heeft vrijdag de STIVA TV AWARD 2015 gewonnen.

Publiek (18+) en vakjury verkozen de Heineken commercial, gemaakt door bureau Wieden + Kennedy, tot de beste en meest verantwoorde alcoholcommercial van 2015.

Stiva tv award 2015
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Een vakjury met film- en televisiemaker Anne de Clercq, marketingdeskundige Yvonne Prins van UM en emeritus hoogleraar economische psychologie van de Tilburg University Fred van Raaij nomineerden negen alcoholcommercials waaruit jury en publiek samen de winnaar kozen: “We hebben gekeken naar de kwaliteit en creativiteit van de commercial maar ook naar de verantwoorde alcoholmarketing in de commercial. Opvallend, in veel alcoholcommercials dit jaar wordt geen druppel alcohol gedronken”, zegt Fred van Raaij.

The Chase gekozen door vakjury en publiek

De vakjury is vol lof over de winnende televisiecommercial van bierbrouwer Heineken. Fred van Raaij namens de jury: “The Chase is leuk om naar te kijken met een spectaculaire beeldvoering en een volkomen duidelijk verhaal zonder ook maar één gesproken woord. En ook in deze televisiereclame wordt niet gedronken.”

Lees ook

Genomineerden

De vakjury selecteerde uit 40 alcoholcommercials negen nominaties waaruit ook het publiek mocht kiezen. Iedereen van 18 jaar en ouder mocht eenmalig een favoriete commercial aanwijzen. Een leeftijdscheck maakte onderdeel uit van het stemproces. De stemmen van de jury (50%) en het publiek (50%) bepaalden samen de winnaar van de STIVA TV AWARD 2015.

Meer biercommercials bekijken?

Cookie instellingen