Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Thuis bier brouwen heel simpel - brouw bier met de Brewie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Thuis bier brouwen was nog nooit zo simpel

22 december 2014 om 10:08

Bierbrouwen is populair! In Nederland zijn er steeds meer (thuis)brouwerijen. Maar brouwen is niet makkelijk en daar spelen de bedenkers van Brewie slim op in met een geavanceerd brouw-apparaat.

Brewie thuisbrouwset

Bierbrouwen is niet makkelijk. Ook al heb je alle ingrediënten en een handleiding van een forum, het brouwen van bier is bijna een wetenschap. Er zijn namelijk uiterst precieze condities voor nodig. Daarom hebben een paar bierliefhebbers de koppen bij elkaar gestoken en samen een volledig automatische bierbrouwerij voor thuisgebruik bedacht.

Bier met één druk op de knop

De makers van het Brewie apparaat hebben één missie voor ogen: Maak het mogelijk om thuis verschillende smaken bier te produceren met één druk op de knop. Dit moet een volautomatisch proces zijn en er moet keuze zijn uit maar liefst 200 verschillende voorgeprogrammeerde smaken. De Brewie Pads zijn voorverpakte ingrediënten en smaken die je in het apparaat kan stoppen, maar je kan zelfs ook je eigen ingrediënten gebruiken.

Lees ook

Zoals je in bovenstaande video kunt zien werkt het apparaat eenvoudig. Je stopt de ingrediënten in de machine, je scant de bijbehorende RFID-kaart en het brouwen begint. De brouwduur verschilt per recept. Als je eenmaal de ingrediënten in de Brewie gestopt hebt moet het spul 5 tot 6 uur aan de kook gebracht worden waarna het gisten 5 tot 14 dagen kan duren. Als het gisten voltooid is krijg je via een app een melding op je smartphone. Ook kun je de status bijhouden: Hoelang moet ik nog wachten voor het drinken van mijn biertje?

Voor beginners en experts

De Brewie is ideaal voor beginners omdat alles is voorgeprogrammeerd. Maar ook experts kunnen met de Brewie uit de voeten. Je kunt namelijk elk aspect van het proces beïnvloeden. In totaal zijn er 23 parameters die je kunt beïnvloeden.

Met een afmeting van 71,5cm x 32,5cm x 45cm past deze schoonheid prima in de meeste keukens.

Cookie instellingen