Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tijdens het EK drinkt Nederland het liefst een biertje met Kuyt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tijdens het EK drinkt Nederland het liefst bier met Kuyt

01 juni 2012 om 10:38

Dirk Kuyt is de favoriete Oranje-speler waar de Nederlandse bierdrinker wel eens een glas mee zou willen drinken. In 2010 veroverde de aanvaller ook al de eerste plaats. Klaas-Jan Huntelaar eindigde op de tweede plaats, gevolgd door Arjen Robben, Mark van Bommel en Rafael van der Vaart die als trio gelijk eindigden.

Volgens de bierdrinkers is 'pils' de biersoort die het beste past bij de Oranjespelers. Dit blijkt uit onderzoek van Nederlandse bierbrouwers, dat is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoekbureau onder 517 Nederlandse bierdrinkers.

Lees ook

Net als in het onderzoek van 2010, voor het WK in Zuid-Afrika, kwam Dirk Kuyt ook al als winnaar uit de bus. Verschil in de top 3 van mannelijke en vrouwlijke bierdrinkers is er haast niet, die is vrijwel gelijk. Opmerkelijk is wel dat Dirk met name hoog scoort bij de mensen van 50 jaar en ouder. De verdediging blijkt met spelers als Van der Wiel, Mathijsen, en Heitinga minder populair om een biertje mee te drinken.

Hopelijk zorgt het komende EK ervoor dat we weer kunnen proosten op veel 'mooie' doelpunten van ons fantastische elftal.

Cookie instellingen