Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Toch stokslagen voor moslima die bier dronk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Toch stokslagen voor moslima die bier dronk

09 oktober 2009 om 12:14

Een religieuze rechtbank in Kuala Lumpur heeft maandag het vonnis gehandhaafd tegen een moslima die tot stokslagen was veroordeeld omdat ze bier had gedronken.

moslima-die-bier-drinkt-krijgt-toch-geen-afranseling

Lees ook

Al eerder maakten wij melding dat deze moslima in overtreding was omdat ze alcohol dronk. Destijds was ze al op weg naar de plaats waar ze haar straf zou ondergaan toen ze werd vrijgelaten. Maar de beroepscommissie van de religieuze rechtbank (deze rechtbank geldt alleen voor moslims) bepaalde dat de straf alsnog moet worden uitgevoerd.

De reden dat ze de stokslagen krijgt is dat ze in een nachtclub bier dronk. Voor moslims in Maleisië is alcohol streng verboden. De zaak tegen Kartika heeft internationale aandacht getrokken. Mensenrechtenorganisaties uitten kritiek op het vonnis. En minister van Vrouwenzaken in Maleisië, Shahrizat Abdul Jalil, noemde de straf eerder "te streng en niet in verhouding tot de overtreding". De straf zal worden uitgevoerd met een dunne, lichte stok en Kartika zal op haar rug worden geslagen en niet, zoals bij daders van zwaardere vergrijpen gebeurt, met een dikke rotanstok op haar blote billen.

Cookie instellingen