Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tongval lanceert volgende 'Woestijnvader': Poimen van Sketis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tongval lanceert volgende 'Woestijnvader': Poimen van Sketis

12 april 2019 om 15:35

Poimen van Sketis is een zachte, kruidige IPA van 8,2%. Het is een limited edition speciaalbier dat in de Woestijnvader-serie past van Brouwerij Tongval uit Broek op Langedijk.

Poimen van Sketis speciaalbier
Brouwerij Tongval
Brouwerij Tongval header

Poimen van Sketis bier

Na ‘Mozes de Donkere’, ‘Gregorius van Nyssa’ en ‘Maria van Egypte' in de bier-serie ‘De Woestijnvaders’ komt Tongval nu met een vierde bier genaamd ‘Poimen van Sketis’. Een zachte. kruidige IPA van 8,2%.

Poimen van Sketis fles van 75clPoimen was een zeer pastorale monnik, gericht op de genezing van de zoekende mens. Zijn leven bracht smaak aan het leven van vele anderen door zijn inspirerende spreuken. Dit speciale bier is geïnspireerd door het karakter van de vierde-eeuwse woestijnvader, die leefde in de Sinaïwoestijn. ‘Poimen van Sketis’ bevat o.a. de ingrediënten hysop en knoflook, welke destijds in de Sinaïwoestijn voorkwamen.

De komende jaren zullen er meerdere bieren verschijnen geïnspireerd op diverse woestijnvaders die allen hun eigen verhaal vertellen. Elk bier in deze gelimiteerde serie komt in 100 handgenummerde 75 cl flessen.

Lees ook

Woestijnvaders

Monniken en bieren gaan natuurlijk hand in hand. In de middeleeuwen werden bijna alle bieren door monniken gebrouwen en ook vandaag de dag zijn er nog steeds monniken die bieren brouwen.

Ook zijn er diverse bieren vernoemd naar bekende monniken. Deze monniken werden zelf ook vaak geïnspireerd door de verhalen over de woestijnvaders die eigenlijk de eerste monniken zijn. Tongval gaat samen met Mattias Rouw (auteur van het theologisch boek van het jaar 2016 ‘De Woestijnvaders’) terug naar de bron van deze traditie en wil zich laten inspireren door mooie en unieke verhalen die gaan over de essentie van het bestaan. 

Tongval

Begin 2014 is Tongval gestart en zijn Minco en Onno nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen welke Tongval wil vertalen in een aantal eigenzinnige speciaal bieren. Samen met een aantal zeer ervaren Belgische bierbrouwers werkt Tongval eigen recepten uit. Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wordt op artisanale wijze gebrouwen waardoor de processen nooit gestandaardiseerd zijn en de brouwsels dus letterlijk altijd uniek zullen blijven. 

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor Tongval in kranten als de Telegraaf, Metro en de Volkskrant, maar ook op 3FM heeft Tongval interviews gegeven rondom de release van hun eerste zogenaamde ‘AudioBeer’ genaamd ‘darkness travels light’. Inmiddels wordt het verkocht aan diverse slijterijen, traiteurs, supermarkten en cafés en via de site zijn er al pakketten naar landen gegaan als Rusland, Finland, Canada en Amerika. ‘Poimen van Sketis’ is vanaf vandaag - ook in bijzondere cadeau-verpakking - exclusief te krijgen via www.tongval.nl.