Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tongval

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tongval

Tongval is een bierbrouwerij uit Broek op Langedijk (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Brouwerij Tongval header
Tongval logo
Tongval flessen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Tongval

Tongval heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Tongval!
 • Dubbele Tongval - Dubbel - 7%

  Dubbele Tongval is een kruidig dubbelbier van 7%. Bruin en rijk van smaak met een lichte zoethout/anijs toets welke de zonsondergang prachtig kleur kan geven. Een ongefilterd bier met een complex kruidig karakter, maar met een zoete afdronk. Een bier waar je bijna als vanzelf dubbeltalig van wordt!

 • Mozes de Donkere - Dubbel - 6,8%

  Mozes de Donkere is een donker dubbel bier met een pittige, romige smaak. Dit komt onder andere door de toevoeging van dadel en komijn. 

 • Lichte Tongval - Saison - 5,4%

  Lichte Tongval is een van de drievoud gebrouwen biersoorten. Het bier smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een heerlijk Belgische Saison om van te genieten.

 • Tongval Poimen van Sketis - India Pale Ale - 8,2%

  Dit speciale bier is geïnspireerd door het karakter van de vierde-eeuwse woestijnvader, die leefde in de Sinaïwoestijn. ‘Poimen van Sketis’ bevat o.a. de ingrediënten hysop en knoflook, welke destijds in de Sinaïwoestijn voorkwamen.

 • Gregorius van Nyssa - Weizen - 8,1%

  Gregorius van Nyssa is een Weizen bier met een complexe, zoete smaak. Dit komt onder andere door de toevoeging kakifruit en abrikoos.

 • Zware Tongval - Tripel - 9%

  De koning onder de Tongval-bieren, de Zware Tongval. Het gaat hier om een serieuze amberkleurige ongefilterde tripel van 9% met een volmondig moutkarakter, eindigend met een bittere toets welke zorgt voor een goede bite en een onvergetelijke avond. Zet je schrap, want Zware Tongval drinkt als een (z)ware storm op je tong!  

 • Maria van Egypte - Tripel - 8%

  Maria van Egypte is een tripel bier dat onder andere komijn en abrikoos bevat. Dit geeft het bier een pittige maar zoete smaak.

  Achtergrond informatie

  Tongval is een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers. De oprichters van Tongval: Minco Eggersman, Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld zijn nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen.

  Zij geloven dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven. De komende jaren zullen ze hun eigen op artisanale wijze gebrouwen en veelal gelimiteerde bieren met elk een eigen verhaal met jullie delen.

  Lees ook

  Tongval in het nieuws

  • Poimen van Sketis speciaalbier

   Tongval lanceert volgende 'Woestijnvader': Poimen van Sketis

   Poimen van Sketis is een zachte, kruidige IPA van 8,2%. Het is een limited edition speciaalbier dat in de Woestijnvader-serie past van Brouwerij Tongval uit Broek op Langedijk.

  • Tongval sluit deal in Amerika en komt met nieuw bier

   Tongval sluit deal in Amerika en komt met nieuw bier

   Na het eerste twee speciaalbieren in de ‘De Woestijnvaders’-serie komt Tongval nu met een derde bier. Na ‘Mozes de Donkere’ en ‘Gregorius van Nyssa’ is het derde bier een Woestijnmoeder, namelijk 'Maria van Egypte'.

  • Tongval lanceert drie nieuwe bieren tegelijk

   Tongval lanceert drie nieuwe bieren tegelijk

   Na de lancering van de twee series de ‘Woestijnvaders’ en ‘AudioBeer’ met de gelimiteerde bieren 'darkness travels light’ en 'Mozes de Donkere’ is het tijd voor een nieuw Tongval-hoofdstuk.

   Vandaag lanceert Tongval drie nieuwe bieren in haar vaste Tongval-serie ‘Omne Trinum Perfectum’.

  Cookie instellingen