Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij De Kievit beperkt open voor bezoek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij De Kievit beperkt open voor bezoek

09 juli 2021 om 14:08

Vanaf deze zomer zal het mogelijk zijn om zelf een bezoek te brengen aan Trappistenbrouwerij De Kievit en te zien waar de bieren Zundert Trappist gebrouwen worden.

Brouwerij en werkhuizen buitenzijde Zundert Trappist
Zundert header
Zundert Trappist

Brouwerij eens per twee maanden te bezoeken

Eens per twee maanden zal Trappistenbrouwerij De Kievit haar deuren openen voor een vooraf te boeken excursie. De excursie is te boeken via de VVV in Zundert en bestaat uit een uitleg, wandeling, brouwerijbezoek en afsluitende proeverij.

Zundert Trappist glas Al sinds de oprichting mag de brouwerij zich in veel belangstelling verheugen”, vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. “Wij zijn echter altijd heel terughoudend omgegaan met verzoeken om de brouwerij te bezoeken. Dat deden we om de monastieke rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren. Mede dankzij de enthousiaste reacties die we kregen op de virtuele rondleiding tijdens de Week van het Nederlandse Bier en op enkele eerdere bezoeken, hebben we besloten de deur van de brouwerij bij wijze van experiment op een kiertje open te zetten. Eens per twee maanden is het voor een beperkte groep mensen mogelijk de brouwerij te bezoeken. We zijn blij dat we daarvoor kunnen samenwerken met de VVV Zundert. Aanmelding voor de excursie is alleen via een e-mail aan de VVV mogelijk.

Lees ook

Toeristische aantrekkingskracht

Eva Geene van de VVV Zundert is blij met deze ontwikkeling. “Het brouwerijbezoek versterkt de toeristische aantrekkingskracht van Zundert. Naast het Van Goghhuis, de landgoederen met hun prachtige natuur en het Corso is er nu nog een extra reden om Zundert te bezoeken en zelf te ontdekken wat de regio te bieden heeft.”

Als experiment zal een excursie georganiseerd worden op de derde vrijdag van iedere even maand in 2021 (20 augustus, 15 oktober en 17 december), steeds om 15:00 uur. De excursie zal ongeveer twee uur duren en is alleen vooraf te reserveren via vvv@vangoghhuis.com. Aan het eind van het jaar evalueren de broeders of de openstelling een vervolg krijgt.

Authentiek Trappist Product

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.