Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij de Kievit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij de Kievit is gevestigd in Zundert in Nederland. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Zundert Trappist
Zundert 10
Zundert Trappist

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Trappistenbrouwerij de Kievit


Voeg nu een bier toe van Trappistenbrouwerij de Kievit!
 • Zundert 10 - Quadrupel - 10%

  Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak wat in balans wordt gebracht met een mooie hopbitterheid. In de geur vindt je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. in de nasmaak keeert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

 • Zundert 8 - Tripel - 8%

  Zundert 8 is een niet te zwaar en niet te donker bier. Het heeft een kruidige smaak. Dit trappistenbier werd tot de introductie van Zundert 10 in september 2018 'Zundert Trappist' genoemd. Tot dat moment was Zundert 8 namelijk het enige bier van Trappistenbrouwerij de Kievit.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Sinds het jaar 1900 werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht volgens de regel van Sint Benedictus: ora et labora, bid en werk. Daarin hebben zij steeds de kansen en mogelijkheden gezocht die de omstandigheden en de tijd hun aanreikten, en wat zij deden hebben ze steeds geprobeerd zo goed mogelijk te doen. Van ruim 100 jaar diverse agrarische activiteiten naar een brouwerij vandaag - de opzet blijft het werk met liefde en aandacht te doen.

Juni 2013 zijn de brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst. Dit wordt de 9e trappistenbrouwerij in de wereld. Deze week zijn de eerste brouwketels, die onlangs vanuit Duitsland werden geleverd, bij Trappistenbierbrouwerij de Kievit geïnstalleerd. Met de installatie van de brouwketels is een nieuwe fase van de bouw van de brouwerij ingegaan. "Ondanks de koude en lange winter zijn de bouwwerkzaamheden volgens planning verlopen", vertelt abt Daniël. "Het gebouw is geplaatst binnen begrenzing van de Open Tas, de oude hooiopslag van de voormalige boerderij De Kievit van onze abdij. We kunnen nu beginnen met de installatie van brouwketels en vergistingstanks."

Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in de loop van de zomer 2013 afgerond. "Daarna beginnen we met proefbrouwsels", aldus abt Daniël. "We verwachten dat tegen het eind van dit jaar het bier dat de naam Zundert krijgt, voor het eerst in bredere kring te proeven zal zijn.

Directie en enig aandeelhouder: Abdij Maria Toevlucht te Klein Zundert.

Trappistenbrouwerij de Kievit in het nieuws

 • Dutch Beer Challenge 2019

  Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

  De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

 • De nieuwste drie Trappistenbieren

  De nieuwste drie Trappistenbieren

  Aan de Raad van Bestuur van de IVT werden er maandag 17 september drie nieuwe bieren voorgesteld. Deze bieren kregen de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode van 5 jaar te dragen. 

 • Zundert 10 flesje en glas

  Zundert 10 beste bier in blindproeverij

  Zundert 10 is in een blindproeverij van het magazine Bier! verkozen tot beste bier van die proeverij. Het trappistenbier van De Kievit eindigde op de eerste plaats met 9,25 punten.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties