Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij de Kievit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij de Kievit is een bierbrouwerij uit Zundert (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Zundert Trappist
Zundert logo
Zundert 10

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij de Kievit heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Trappistenbrouwerij de Kievit!
 • Zundert 8 - Tripel - 8%

  Zundert 8 is een niet te zwaar en niet te donker bier. Het heeft een kruidige smaak. Dit trappistenbier werd tot de introductie van Zundert 10 in september 2018 'Zundert Trappist' genoemd. Tot dat moment was Zundert 8 namelijk het enige bier van Trappistenbrouwerij de Kievit.

 • Zundert 4 - Blond - 4%

  Zundert 4 Refterbier is een blond bier dat is gebrouwen met tarwemout en wat roggemout. Er zijn ook kruiden uit de omgeving van het klooster toegevoegd, waardoor het bier een kruidige smaak heeft. 

 • Zundert 10 - Quadrupel - 10%

  Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak wat in balans wordt gebracht met een mooie hopbitterheid. In de geur vindt je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. In de nasmaak keeert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

  Achtergrond informatie

  Sinds het jaar 1900 werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht volgens de regel van Sint Benedictus: ora et labora, bid en werk. Daarin hebben zij steeds de kansen en mogelijkheden gezocht die de omstandigheden en de tijd hun aanreikten, en wat zij deden hebben ze steeds geprobeerd zo goed mogelijk te doen. Van ruim 100 jaar aan diverse agrarische activiteiten naar de opening van een brouwerij in 2013 - de opzet blijft het werk met liefde en aandacht te doen.

  Lees ook

  In juni 2013 zijn de brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst. Dit wordt de 9e trappistenbrouwerij in de wereld. Deze week zijn de eerste brouwketels, die onlangs vanuit Duitsland werden geleverd, bij Trappistenbierbrouwerij de Kievit geïnstalleerd. Met de installatie van de brouwketels is een nieuwe fase van de bouw van de brouwerij ingegaan. "Ondanks de koude en lange winter zijn de bouwwerkzaamheden volgens planning verlopen", vertelt abt Daniël. "Het gebouw is geplaatst binnen begrenzing van de Open Tas, de oude hooiopslag van de voormalige boerderij De Kievit van onze abdij. We kunnen nu beginnen met de installatie van brouwketels en vergistingstanks."

  Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in de loop van de zomer 2013 afgerond. "Daarna beginnen we met proefbrouwsels", aldus abt Daniël. "We verwachten dat tegen het eind van dit jaar het bier dat de naam Zundert krijgt, voor het eerst in bredere kring te proeven zal zijn.

  Directie en enig aandeelhouder: Abdij Maria Toevlucht te Klein Zundert.

  Trappistenbrouwerij de Kievit in het nieuws

  Cookie instellingen