Trappistenbrouwerij de Kievit

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Rucphenseweg 38
Postcode
4882 KC
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij de Kievit in het nieuws

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

De nieuwste drie Trappistenbieren

Zundert 10 beste bier in blindproeverij

Achtergrond informatie

Sinds het jaar 1900 werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht volgens de regel van Sint Benedictus: ora et labora, bid en werk. Daarin hebben zij steeds de kansen en mogelijkheden gezocht die de omstandigheden en de tijd hun aanreikten, en wat zij deden hebben ze steeds geprobeerd zo goed mogelijk te doen. Van ruim 100 jaar diverse agrarische activiteiten naar een brouwerij vandaag - de opzet blijft het werk met liefde en aandacht te doen.

Juni 2013 zijn de brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst. Dit wordt de 9e trappistenbrouwerij in de wereld. Deze week zijn de eerste brouwketels, die onlangs vanuit Duitsland werden geleverd, bij Trappistenbierbrouwerij de Kievit geïnstalleerd. Met de installatie van de brouwketels is een nieuwe fase van de bouw van de brouwerij ingegaan. "Ondanks de koude en lange winter zijn de bouwwerkzaamheden volgens planning verlopen", vertelt abt Daniël. "Het gebouw is geplaatst binnen begrenzing van de Open Tas, de oude hooiopslag van de voormalige boerderij De Kievit van onze abdij. We kunnen nu beginnen met de installatie van brouwketels en vergistingstanks."

Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in de loop van de zomer 2013 afgerond. "Daarna beginnen we met proefbrouwsels", aldus abt Daniël. "We verwachten dat tegen het eind van dit jaar het bier dat de naam Zundert krijgt, voor het eerst in bredere kring te proeven zal zijn.

Directie en enig aandeelhouder: Abdij Maria Toevlucht te Klein Zundert.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.