Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tripel Karmeliet beste bier ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tripel Karmeliet beste bier ter wereld

26 augustus 2008 om 14:56

Tripel Karmeliet van brouwerij Bosteels uit Buggenhout (Belgie) is door een internationaal jury verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie van de hoge gistingsbieren.

Tripel karmeliet lekkerste bier

De wedstrijd werd georganiseerd door Beers of the World (www.beers-of-the-world.com), een Brits magazine voor bierliefhebbers uit de hele wereld.

Brouwerij Bosteels uit België brouwt de Tripel Karmeliet als sinds eind 1996 volgens een recept uit 1679, dat gevonden werd in het vroegere Karmelietenklooster in Dendermonde.
De basis van het recept: drie graansoorten gerst, tarwe en haver.
De Tripel Karmeliet viel eerder al in de prijzen. Drie jaar geleden kaapte het tijdens de internationale European Beer Star in het Duitse Nürnberg de gouden medaille weg en ook in de Verenigde Staten werd het bier onder de prijzen bedolven. Naast Tripel Karmeliet is Bosteels bekend voor de bieren DeuS en Kwak.

Dit is toch weer wat anders dan normaal Heineken of Grolsch pils. Helaas hebben wij Tripel Karmeliet nog niet mogen proeven, toch maar binnenkort even langs de slijterij en proberen of dit echt zo lekker is...

Cookie instellingen