Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tripel LeFort verkozen tot beste Tripel ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Tripel lefort verkozen tot beste tripel ter wereld

Tripel LeFort verkozen tot beste Tripel ter wereld

07 mei 2018 om 14:27

Tripel LeFort van Brouwerij Omer vander Ghinste is tijdens de World Beer Cup in Nashville verkozen tot beste Tripel. Een mooie bekroning voor dit speciaalbier dat sinds 2016 wordt gebrouwen.

Gouden Belgische bieren tijdens World Beer Cup
lefort bier
Omer Brouwerij

World Beer Cup

World Beer CupOp de World Beer Cup werden 8.234 bieren uit 66 landen geproefd, en dit in 101 categoriëen. De bieren worden gedurende 6 sessies geproefd door een elitepanel van 295 juryleden uit 33 landen.

Tripel LeFort werd met goud beloond in de categorie Belgian Style Tripel, een categorie waar heel wat brouwers uit binnen- en buitenland in voorkomen.

Voor het team van Brouwerij Omer Vander Ghinste is dit de ultieme bekroning voor dit in 2016 gelanceerde bier.

Lees ook

Tripel LeFort 

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- en kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels.

Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex. Een bier met body"¦ de volle smaak en de alcohol geven je een warm gevoel dat heel zacht wegvloeit.

Tripel LeFort is het nieuwste bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Na de lancering van het bruine bier LeFort in 2013 werd in mei 2016 deze volmondige Tripel gelanceerd. Dit bier blijkt een schot in de roos met deze medaille op de World Beer Cup.

Brouwerij Boon

Brouwerij Boon was de tweede Belgische brouwerij die goud wist te behalen bij de World Beer Cup. Hun Boon Oude Geuze VAT 108 scoorde goud in de categorie Belgian-Style Sour Ale.

De zeer wijnachtige accenten in de Oude Geuze VAT 108 worden gecombineerd met een duidelijk ‘oud bier’ karakter, wat zorgt voor een stevige & robuuste smaak met onmiskenbare, maar niet overweldigende vluchtige zuren. Dit vat uit 1935 is afkomstig uit een andere brouwerij, waar de bieren vluchtige zuren bevatten. Deze foeder verrijkt het karakter van al onze geuzemengelingen.

Benieuwd naar de Nederlandse winnaars van de World Beer Cup 2018

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties