Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands succes op World Beer Cup 2018

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlands succes op World Beer Cup 2018

04 mei 2018 om 11:41

Er is succes geboekt door Nederlandse brouwers tijdens de World Beer Cup 2018. Er was een gouden award voor Hertog Jan en zilver voor Lindeboom en Oedipus.

Grand Prestige wint goud
Oedipus logo
Hertog Jan brouwerij

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige werd vannacht in Nashville bekroond met een gouden award tijdens de World Beer Cup. Het paradepaartje van de Arcense bierbrouwer werd de grote winnaar in de categorie ‘Belgian-Style Dark Strong Ale’. 

Hertog Jan Grand Prestige werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup, in 2012 won het brons, in 2014 eveneens goud. ‘’We brouwen al onze bieren met veel passie, maar Grand Prestige is toch stiekem ons kroonjuweel. Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs toegekend wordt aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg. Maar, we blijven met onze beide benen op de grond.’’ Aldus Meesterbrouwer Gerard van den Broek

World Beer Cup

World Beer Cup De World Beer Cup, ook wel de Olympische Spelen van het bier genoemd, wordt gezien als de meest prestigieuze bierprijs ter wereld.

Lees ook

Tweejaarlijks selecteren meer dan 200 professionals uit de bierwereld de beste bieren van over de hele wereld. In 2018 werden er maar liefst 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen.

Zilver voor Oedipus en Lindeboom

Een groot succes voor Nederlandse brouwers dit jaar. Naast de gouden Award voor Hertog Jan Grand Prestige, ontving brouwer Lindeboom zilver in de categorie ‘Belgian-Style Blond Ale’ met hun Gouverneur Blond. Oedipus sleepte zilver in de wacht in de categorie ‘Specialty Saison’ met hun Mannenliefde.