Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trivial Pursuit - België, Land van het bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trivial Pursuit - België, Land van het bier

21 augustus 2013 om 10:04

'Trivial Pursuit - België, Land van het bier' is een Belgisch quizspel om het Belgisch brouwerserfgoed te eren.

Een leuk spel voor (Belgische) bierliefhebbers!

Trivial Pursuit - België, Land van het bier

Trival Pursuit is een familie bordspel van Hasbro. Het is in Nederland ook wel bekend onder de naam Triviant. Het is een quizspel waarbij door beantwoording van vragen over geschiedenis, sport, cultuur en andere categorieën gewonnen kan worden.

Bord Spel Trivial Pursuit Bier

Trivial Pursuit in biervorm

België krijgt nu zijn eigen Trivial Pursuit. In biervorm! Trivial Pursuit bier is ontwikkeld om het Belgische brouwerserfgoed te eren. "Bier maakt deel uit van onze nationale trots. Met deze editie voor verzamelaars kunnen onder andere bierliefhebbers hun kennis testen en ook bijschaven", aldus Gaëtan De Borman van Trivial Pursuit.

Lees ook

De biereditie van Trivial Pursuit focust op 1.500 biersoorten van zowel kleine als grote brouwerijen in zes verschillende categorieën (Aardrijkskunde, Type bier, Geschiedenis, Productie, Cultuur en Gastronomie en Verrassing). Een volleerd bierkenner hoef je niet te zijn, aangezien het doel nog steeds "samen spelen met vrienden en familie" is.

Trivial Pursuit biereditie

Naast het bier wordt ook nog een andere Belgische trots geëerd: het stripverhaal. De doos en ook het bordspel werden ontworpen door striptekenaar Louis-Michel Carpentier.

"Trivial Pursuit - België, Land van het bier" is sinds begin augustus in beperkte oplage (2.500) beschikbaar in biershops, drankcentrales, stripwinkels en musea. Er bestaat ook een Engelstalige mini-versie voor toeristen.

We hebben nog geen webshop kunnen vinden waar het te bestellen is, weet jij het wel? Contact ons even! Update (11:00): Het spel is te koop via www.bestbeersfrombelgium.eu/ en wordt ook bezorgd in Nederland.

Cookie instellingen